Подобрен ЦСКА пропиля шансовете си за гол в дебюта на Любо Пенев


Подобрен ЦСКА пропиля шансовете си за гол в дебюта на Любо Пенев
Снимка: Петко Налбантов/БГНЕС

6270 0

Глътката свеж въздух, дошла от идването на Любослав Пенев в ЦСКА, определено се усети, но "червените" отново не успяха да стигнат до гол и стигнаха само до нулево реми в Стара Загора срещу Берое.

31-кратните шампиони имаха доста положения през второто полувреме, но вече над 800 минути столичани нямат гол. Този път обаче разликата беше в тактическата постройка, а освен с две опасни атаки в края Берое нямаше шансове за гол.

По този начин заралии остават без победа над ЦСКА от 1990 година, докато в същото време намалиха шансовете си за класиране в европейските клубни турнири. Берое е с 43 точки, докато ЦСКА е с две повече, но на 4-о място.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

В началните 5 минути надмощието беше поделено, но първата опасност беше пред вратата на ЦСКА. От пряк свободен удар Керкар реши да обстрелва, но Анатоли Господинов се намеси чудесно и успя да отрази. Минута по-късно Зехиров напредна по дясното крило и центрира добре, но Керкар не успя да засече добре.

Двубоят не блестеше нито с темпо, нито с добри изпълнения, като двата отбора допускаха много брак в играта си. ЦСКА пък отправи първия си удар в 24', когато Милисавлевич пробва изстрел от 25 метра, който мина на метър встрани от вратата.

Последваха няколко добри центрирания по посока наказателното поле на Берое, но защитниците пред Илко Пиргов успяха да блокират на два пъти топката, преди тя да стигне до Николич - 0:0 след половин час игра.

В 36' едва не се стигна до куриозна ситуация. Върната към Господинов топка едва не беше достигната от Андонов. Вратарят едва не сбърка като чукна топката в тялото на нападателя, но след това успя да подаде на свой съотборник. Това беше и последната реална опасност през първата част.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част почна със страхотна възможност за ЦСКА. Венци Василев изрита силно топката по дясното крило, а Иво Иванов сбърка фатално и позволи на Николич да се откъсне сам срещу вратаря. В последния момент, точно при удара на нападателя, защитник успя да блокира топката и тя излезе в корнер.

В 52' пък при продължителни центрирания пред вратата на Пиргов топката беше изчистена, но Сънди пробва удар от 35 метра. Вратарят внимаваше и изби.

13 минути по-късно "червените" отново пробваха удар от дистанция, като Жоан Фелипе се освободи от защитник и прати страхотен удар в годния десен ъгъл, който беше спасен от Пиргов.

В 74' близо ЦСКА отново беше близо до гол. Стефан Николич се озова на върха на атаката и с добри движения си откри пространство за стрелба от 14 метра. Ударът му обаче беше крайно неточен.

Последваха две много опасни атаки на Берое. При първата Керкар беше изведен на отлична позиция в наказателното поле, но се забави и в последния момент ударът му беше блокиран от защитник. Впоследствие се стигна до пробив в наказателното поле на ЦСКА и топката беше насочена към резервата Гади, който също беше блокиран, този път от Бъркляча - 0:0 и 10 минути до края на мача.

В тях двата отбора действаха по-отговорно в защита, като единствено два пробива на Кукоч отляво можеха да доведат до нещо по-интересно. До гол не се стигна и така двата тима поделиха точките - 0:0.

СЪСТАВИ

Петър Хубчев няма право да бъде на пейката в тази среща и е заместен от Левон Апкарян. Дуото начело на Берое залага на Георги Андонов в предни позиции, докато Мапуку дори не е в групата за мача.

Стартовите 11 на Берое: Пиргов, Зехиров, Иванов, Динков, Пенев, Джоман, Костадинов, Нсереко, Елиаш, Керкар, Андонов

Любослав Пенев взе първото си решаващо значение като треньор в дефанзивен план, като върна Апостол Попов в центъра на защитата до Александър Тунчев. Също така той пуска само един типичен дефанзивен халф (Стивън Сънди).

Стартовите 11 на ЦСКА: Господинов, Василев, Тунчев, Попов, Кукоч, Сънди, Жоан Фелипе Рибейро, Милисавлевич, Силва, Стоянов, Николич

ПРЕДИ СРЕЩАТА

Двата отбора се представят по много различен начин до момента, като "червените" са в ужасяваща форма. Лидерът до края на 2014 година все още няма победа през 2015, а по-плашещото е, че 31-кратните шампиони са без отбелязан гол в 8 поредни срещи или над 720 минути (без да броим мача с Черно море и продълженията на мачовете през настоящата година).

Берое от своя страна има само една загуба след разделението на две шестици, която дойде у дома от Локомотив (София). Равенствата са по-честият краен изход от мачовете на заралии, но те придобиха допълнително самочувствие, след като в последния кръг удариха с 2:0 Лудогорец.

За ЦСКА обаче нещата са различни в предстоящия двубой, след като начело на тима застана Любослав Пенев, който си постави за цел влизане в Европа. Нейното изпълнение обаче до голяма степен зависи от мача в Стара Загора, като предстои да видим дали само за два дни тренировки той е успял да промени нещо в слабо представящата се селекция от "Българска армия".

През 2015 година Берое има равенство и победа над ЦСКА, но "Червените" вече четвърт век нямат поражение под Аязмото.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички