Любо ще пробва да отлепи ютията в повторния си дебют в ЦСКА


Любо ще пробва да отлепи ютията в повторния си дебют в ЦСКА
Снимка: Петко Налбантов/БГНЕС

1668 0

Отлепихме ютията, беше един от култовите лафове на Любо Пенев след силното му начало начело на националния отбор. Днес ЦСКА гостува на Берое. Мачът от 28-ия кръг на "А" група, чието начало е в 18,00 ч, се очаква с огромен интерес. Пенев ще направи повторен дебют начело на "червените", а тимът му ще се опита да отлепи ютията, което в случая означава поне да вкара гол.

"Армейците" не се са се разписвали в 8 поредни двубоя и логично нямат победа в тях. При представянето си Пенев обяви, че целта пред отбора е участие в евротурнирите. За целта обаче ЦСКА задължително трябва да влезе в тройката. След отпадането на Лудогорец от турнира за купата, едното от местата в Лига Европа ще отиде при Левски или Черно море, в зависимост от изхода на финала. "Армейците" са само на точка зад третия Литекс, така че задачата им не е непосилна. Изпълнението й обаче минава през победа в Стара Загора. Този сезон ЦСКА вече веднъж спечели като гост на Берое с 2:1, но след това взе само точка от двата си мача на "Армията" - затгуба с 0:1 и равенство 0:0.

При домакините ситуацията с евротурнирите стои по същия начин - трябва им задължителен успех, който ще ги изравни с Литекс, преди утрешния мач на "оранжените" с Локомотив (София).

Повторният дебют на Любо Пенев начело на ЦСКА няма да мине без проблеми. Капитанът Валентин Илиев не попадна в групата, тъй като е с травма от срещата с Литекс. Извън групата е и младокът Петър Витанов. Аут са още наказаният Борис Галчев и контузените Орелиен Жоаким, Маркиньос, Еденилсон Бергонси, Луис Соарес Платини и Максимс Уваренко. Завръща се наказаният доскоро нигериец Стивън Сънди, както и измъчваният от травма Марио Бъркляча. Любо Пенев е включил и трима юноши - Анатоли Господинов, който вече два мача беше нтитуляр на вратата, Юлиян Чапаев и Александър Аспарухов.

Берое пък ще бъде без треньора Петър Хубчев на пейката. Той е наказан, заради изгонването му в срещата с Лудогорец. Добрата новина за заралии е, че вратарят Благой Макенджиев е напълно готов за тежкия сблъсък. Стражът пропусна гостуването на Ботев, както и домакинството на Лудогорец, но Петър Хубчев ще има последен думата дали ще разчита на Макенджиев срещу ЦСКА, или отново ще гласува доверие на Илко Пиргов, който пази в изминалите две срещи.

Вероятни състави:

БЕРОЕ: Пиргов; Зехиров, И. Иванов, Динков, В. Пенев, Джоман, Костадинов; Савио, Елиаш, Керкар, Андонов

ЦСКА: Господинов, В. Василев, А. Попов, Тунчев, Кукоч, Сънди, Причиненко, Силва, Фелипе, Милисавлевич, Николич

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички