По време на паузата Мауридес ще сваля килограми по специална програма


По време на паузата Мауридес ще сваля килограми по специална програма
Снимка: Оф. сайт на ЦСКА

1403 0

Нападателят на ЦСКА Мауридес има специална за него програма за сваляне на килограми през зимата. По време на паузата в Първа лига бразилският голаджия ще трябва да положи допълнителни усилия, за да се приведе в оптимална спортна форма.

Това разкри лично наставникът на „червените” Нестор Ел Маестро, който подчерта значението на факта, че през лятото 24-годишният Мауридес пристигна твърде късно и на практика не успя да проведе пълноценна подготовка. Той пристигна в клуба само седмици преди първия официален мач за кампания 2018/2019 – срещу ФК Рига в Лига Европа на 19 юли.

Силният му голов старт не показа, че излишните килограми на острието му се отразяват, но с напредването на кампанията неговата ефективност спадна очевидно. „Не е нужно да си лекар, за да видиш, че в идеалния случай Мауридес може да поотслабне малко”, заяви Ел Маестро пред „Тема Спорт”.

„Генетично футболистите са различни. Има ли Ромелу Лукаку проблем с килограмите? Погледнете го само – на пръв поглед и аз бих казал, че има такива. Ако Лукаку свали 5 килограма, това ще му помогне, но при някои хора е по-лесно, отколкото при други.”

„Работим здраво с Мауридес, също както го прави Манчестър Юнайтед с Лукаку. Това е битка. Мауридес е отличен в тренировките. Работи много здраво на терена. Надявам се да се грижи за себе си през ваканцията. Аз ще съм в постоянен контакт с него, за да го поставя под напрежение да се върне в благоприлична форма. След това ще имаме 6 седмици, в които да го доближим до перфектното му тегло. Искаме да е в по-добра форма и да е малко по-лек, така че да е още по-полезен за нас”, допълни Ел Маестро. През есенния дял от кампанията Мауридес записа 20 шампионатни мача и 9 гола за „червените”. Като се прибавят и срещите в евротурнирите и Купата на България, общият му актив е 13 попадения в 26 двубоя.

Всички теми, по които говори наставникът на "червените" - може да видите в този материал.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички