Пирин е сред най-удобните съперници за ЦСКА, не е губил от близо 30 години


Пирин е сред най-удобните съперници за ЦСКА, не е губил от близо 30 години
Снимка: Ivo Pinev / LAP.bg

2444 0

Пирин се явява като един от най-удобните съперници за ЦСКА в исторически план. Това е добра новина откъм статистика за "червените", но едва ли би ги успокоила особено преди днешния двубой, в който ще трябва да си връщат първото място. Отборът на Саша Илич има 64 точки, докато Лудогорец е с 65, след като в петък победи Локомотив София.

Пирин - ЦСКА по ТВ: Къде да гледаме двубоя от Първа лига?

Само 3 победи в 59 мача за Пирин

Двата отбора имат изиграни помежду си общо 59 за първенство, като "червените" имат 35 победи, равенствата са 21, а "орлетата" печелят само 3 пъти. И трите успеха на тима са у дома, като за последно това се случва преди повече от 29 години, пише "Тема спорт". На 20 март 1994 г. Пирин постига категоричен успех с 3:0 пред около 15 000 зрители на стадион „Христо Ботев“, а головете отбелязват Петър Михтарски, Божидар Янков и Костадин Герганчев.

Другите два успеха на Пирин над ЦСКА са с 1:0 на 20 септември 1992 г. и с 2:1 на 13 април 1975 година. Благоевградчани все пак спряха "армейците" при последното си домакинство срещу тях. На 5 декември 2021 г. двата тима направиха 1:1 на „Христо Ботев“, след като Карло Мухар откри, а Станислав Манолев изравни в добавеното време. Преди двубоя с Пирин Саша Илич получи добри новини за завръщането на основен играч.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички