Петър Жеков "разпиля" Алън Пардю и обяви кой трябва да е новият треньор на ЦСКА


Петър Жеков "разпиля" Алън Пардю и обяви кой трябва да е новият треньор на ЦСКА
Снимка: LAP.BG

3252 0

Легендарният голмайстор на ЦСКА - Петър Жеков говори пред "Мач Телеграф" за финала за Купата на България срещу Левски. Типично по негов стил, бившият нападател разпиля от критики Алън Пардю и сподели мнението си кой трябва да е новият треньор на "армейците".

Според него схемата на "червените" срещу Левски в неделя е била абсолютно погрешна, тъй като Стоилов нареди "сините" в схема 3-5-2, а Пардю е трябвало да отговори по същия начин - с повече футболисти в средата на терена. Загубата на халфовата линия е основната причина за загубата в мача, според легендата на ЦСКА. 

" Гонен е 5 пъти от Англия, взимат го някъде и след 10 мача го махат. За чий ни е? За съветник? Какво ще ни съветва? Той не познава българите. Отделно там ни мислят за цигани и чергари, не ни броят за хора. Много се ядосах на тази загуба.", призна Жеков.

Той се зарече, че ако Пардю бъде утвърден на треньорския пост и за следващия сезон няма да отиде никога на мач.

" Ще откажат хората да ходят на стадиона. Ето, Стамен Белчев напуска Арда – да вземат него! Той два пъти се представи добре, те го махнаха, а той би Лудогорец, влезе в Лига Европа. Пардю е гола вода, той е забравил треньорството – помни онова време, когато аз още играех"

Жеката дори хвърли бомбата с мнението си, че Гриша Ганчев е редил състава на Алън Пардю:

" Добре, че Гришата му нареди състава за втория мач със Славия. Щом не пуска Йомов в първия си мач (б.р. - с Левски 0:0), а после титуляр – кой, мислите, му е дал състава? Бил съм вътре и знам – Гришата му е казал тия, тия, тия и край. Има двама българи и няма да пуска Йомов... Той не може да ги нареди – те не знаеха как да отправят удар, само я подаваха към вратаря. Не искам да се меся. Иначе за два месеца ще ги направя тип-топ. По един час на ден – ще им скъсвам трътките, както на Любо, Емо и Ицо. Палил съм осветлението в 20 часа, за да тренират допълнително. Познавам занаята - и на Пената съм правил разбори, смени и т.н.", припомни Петър Жеков.

А ето какво разкри чуждестранен журналист за бъдещето на Алън Пардю.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички