Петричев: Първият мач за Лудогорец винаги е труден


Петричев: Първият мач за Лудогорец винаги е труден

1741 0

Изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев говори за предаването "Домът на футбола" по DIEMA SPORT. Той коментира най-горещите теми около шампионите, като засегна куп теми. 

Вижте какво каза той:

"За мен развоят на мача беше очакван, тъй като беше първи мач. Ние тръгваме по-трудно, но имаше и напрежение. Позитивен е резултатът, тъй като ни дава добра база за реванша. Трябва да сме наясно, че към този мач трябва да подходим концентрирани, ако искаме да продължим напред. Смятам, че резултатът е добър за турнирен мач, но не е така добър, за да отидем на разходка".

"Трябва да си направим корекциите, за да се представим по начин, който очакват нашите фенове. Надявам се и вторият мач да бъдем максимално концентрирани, тъй като всяка една победа в Европа носи самочувствие, допълнителна увереност на отбора. В момента сме в началото на пътя на тази еврокампания и е ясно, че качеството на отбора го има. Въпросът е да добием необходимата увереност и смятам, че имаме силите да вървим напред", категоричен е директорът.

"В края на месец август ще разберем дали треньорите и играчите са изпълнили целите от ръководството. Ситуацията беше необичайна и проявяваме пълно разбиране към всички, че в този сгъстен цикъл и тази липса на време за почивка… Имахме много национали, които не почиваха добре след тежък сезон. Имаше екстра натоварване покрай националните отбори. Тези момчета не са роботи и имат нужда да починат със семействата, да се видят с близките.

Това време го нямаха, така че трябва да се оправяме в тази обстановка и не е лесно изобщо. Говорили сме с играчи и треньори – знаем какви са рисковете. Оптимист съм, че Шимунджа правилно е дозирал нещата, за да може отборът да е в добро състояние да бъде в добро състояние. Първият мач за Лудогорец винаги е много труден. Срещнахме корави черногорци, които се защитаваха грамотно и не беше лесно. От мач на мач и ситуация в ситуация отборът ще израства и се надявам точно, когато е необходимо тимът да бъде в добра форма, за да постигне целите си", продължи той.

"Не искам да се нагърбвам с прогнози, тъй като във футбола се случват неща, които не зависят включително от нас. Миналата година бяхме близо, на един гол от групите на ШЛ. За съжаление, един от ключовите ни играчи (Каули) получи контузия рано в мача и нещата се развиха негативно за нас. Възможно е да стане малко по-лесно тази година.

Възможно е препятствията да бъдат трудни. Цедката за влизане в групи на ШЛ е доста по-голяма и смятам, че е по-трудно за български отбор да влезе в групите предвид всички промени, които се правиха през годините. Малко отбори имат право да мечтаят да влязат в груповата фаза. Това е обетована земя, където се опитваме да стигнем, но виждате, че всички отбори надграждат. Няма такива, които са „аматьори“ и да ги преодоляваме с лекота", завърши Петричев.

Вижте как се разви първият официален мач за "орлите" през новия сезон!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички