Пенев: Акрапович си заслужи да бъде поканен в ЦСКА


Пенев: Акрапович си заслужи да бъде поканен в ЦСКА
Снимка: Пресцентър на АБВ

1008 0

Легендата на националния отбор и ЦСКА Димитър Пенев коментира  последните събития около "червените". Както е известно, двубоят с Левски бе отложен заради много заразени с коронавирус при "сините". В четвъртък пък ЦСКА излиза срещу Йънг Бойс.

"След като има решения и от правителство, и от лекарите, които разбират от тази епидемия, то те трябва да се спазват. Пандемията оказва голямо влияние на много от спортовете, не само на футбола, защото тук се включват и подготовки, и самите мачове. Тя психически засяга състезателите и индивидуално, и в колективните спортове. Влияе много, наистина е тежко и трудно. Но пък не може и толкова бързо да се вземе решението - спираме първенството и готово. Не е добре от тази гледна точка. Защото се ликвидират поне 50 процента от подготовката, усилията, тренировките, тактическата работа на отборите. футболната общественост се опитва да спазва всички мерки. Но трябва да се има предвид, че им е тежко и на клубовете - финансово и организационно. Всичко се разбива, пилее се и после как ще го събираме", заяви Пенев пред "Тема спорт" и коментира назначението на Бруно Акрапович.

"Не може да се правят оценки за толкова кратък период. Той е доказан треньор, има и успехи. Но ЦСКА е водещ отбор, клуб с богата история, има си своите цели и претенции, с които и наставникът е длъжен да се съобразява. Цялостната оценка на Акрапович ще бъде поставена от ръководството. Той си е заслужил със своите постижения да бъде поканен, така е преценил президентът на клуба. Друг е въпросът, че в пандемията работата не може да бъде последователна и треньорът не може да приложи всичките си идеи - веднъж се тренира, после не, отлагат се мачове, има и болни. В подобна ситуация е сложно и който и да е наставник, трябва да се справя с подобни трудности".

"Всеки мач в Европа е важен. Клубът може да обогатява историята си именно в международните срещи. Независимо, че тимът допусна две загуби, всеки мач дава възможност да се утвърждава името ЦСКА за години напред на Стария континент, а и в цял свят. Освен това тези мачове допринасят и финансово, и за самочувствие. Приходите пък помагат на ръководството да е по-спокойно. Знаете, че всичко е свързано с финанси и тази пандемия разтърси редица сектори на спорта, но и на живота. Не бих искал да правя анализи кой играе, за какво играе и т.н. Така разбиваме цялостната картина за футбола ни и накрая нямаме добро лице на националния отбор". 

А кои петима от ЦСКА са под въпрос за двубоя с Йънг Бойс - вижте в този материал.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички