Прецедент? Вратар получи гол, наби съотборник и бе изгонен (ВИДЕО)


Прецедент? Вратар получи гол, наби съотборник и бе изгонен (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

7706 0

До меко казано необичайни и рядко срещани сцени се стигна по време на двубой от ирландския шампионат (ИФА Премиършип). Главно действащо лице бе вратарят на Гленторан Аарън Маккери, който бе изгонен с директен червен картон.

Стражът обаче напусна игрището не заради неспортсменска или груба проява срещу съперника, а заради грозни действия срещу... своя съотборник Боби Бърнс. Това се случи непосредствено след попадение във вратата на Маккери.

Гленторан водеше с 2:1, но в 80-ата минута играч на Колорейн изравни за 2:2 (както и завърши сблъсъкът). Веднага след изравняването на резултата вратарят посегна на съотборника си, повали го на терена, а след това го повлече нагоре.

Тогава се намесиха и останалите играи на Гленторан, които махнаха Маккери от Бърнс и провериха състоянието на футболиста. Впоследствие пък вратарят бе изгонен от съдията.

29-годишният Маккери, който е бивш вратар на Уулвърхемптън, се е извинил след това. "По-притеснен съм как допуснахме гола преди инцидента. Не съм видял още близки кадри на случилото се, ще видя, когато мога. Аарън се извини в съблекалнята и призна, че не е трябвало да го прави" - пък заяви треньорът на Гленторан след двубоя.

A как "най-глупавият червен картон в историята" се оказа... приятелски (ВИДЕО)?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички