Осъдиха треньор на ЦСКА да плати солена глоба заради клуба


Осъдиха треньор на ЦСКА да плати солена глоба заради клуба
Снимка: БГНЕС

2551 0

Кондиционният треньор на ЦСКА Томас Ханс Йоахим Нюберт е бил осъден от Националната комисия по съдебни спорове в Румъния да изплати 6 000 евро на ФКСБ. Причината е предварителното му прекратяване на договора с румънския тим, за да се присъедини към 31-кратните шампиони на България. От ръководството на ФКСБ са поискали 50 пъти по-голяма сума - 300 000 евро, но искът не е бил уважен.

"Адвокатите на Нюберт Адриан Симиън, Драгиус Йордаче и Кристиан Алдеа са успяли да издействат по-малка глоба за своя клиент, която в момента е в размер на 6 000 евро.

Присъдата е окончателна и кондиционният треньор ще трябва да плати сумата. В клуба са поискали той да заплати 300 000 евро, но с решение №1313, румънският комитет за отговорност на Румънската Футболна Федерация прекратява договорът между двете страни. Така Нюберт трябва да заплати 27 896 леи, което е около 6 000 евро. ФКСБ ще обжалва решението. 

В последния ден на август месец Алтернативният съвет в северната ни съседка отхвърля поредна жалба от ФКСБ", съобщава "News.ro".

Германецът Томас Нюберт, работил с Лауренциу Регенкампф и в двата му престоя в Стяуа Букурещ, решил да прекрати договора си с клуба миналата година, за да премине в ЦСКА. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички