Осакатен ЦСКА ще търси домакински успех срещу Адмира


Осакатен ЦСКА ще търси домакински успех срещу Адмира
Снимка: Официален сайт на ЦСКА

1386 0

ЦСКА ще изиграе днес първия си мач от втория квалификационен кръг на Лига Европа.От 20:00 часа "червените" приемат завършилия пети в Австрия Адмира Вакер.

В първия кръг ЦСКА отстрани много трудно Рига след изпълнение на дузпи, като и двете срещи завършиха при резултат 1:0. Наставникът Нестор Ел Маестро има много кадрови проблеми, с които ще трябва да се справи. Тиаго, Малинов и Бодуров са наказани, а Енрике е контузен. Това ще доведе до няколко размествания в стартовите 11. В центъра на защитата до Чорбаджийски се очаква да застане Секулич, който досега бе използван като десен бек. В неговата зона пък ще започне Перейра, за когото това ще е първи старт като титуляр в ЦСКА. В халфовата линия вариантите пред Ел Маестро са доста ограничени - с по-дефанзивни функции ще са Антов и Бикел, а Пинто по всяка вероятност ще играе зад нападателя.

Адмира е разколебан, след като в събота бе елиминиран сензационно от третодивизионния Ньойзидл за купата (0:1). За капак вчера стана ясно, че един от стълбовете в защита през изминалия сезон Фабио Щраус е скъсал връзки в този двубой. Освен него на Адмира днес ще им липсват още двама бранители - Петлах и Шерцер, както и нападателят Калайджич. Новият плеймейкър Саханек пък не е в оптимална кондиция и почти сигурно няма да вземе участие в мача. Адмира е силно обновен състав, като за тима това ще е първо евроучастие от 2016 г. Тогава австрийците елиминират два съперника в ЛЕ (Спартак Миява и Капаз), преди да бъдат спрени от Слобан Либерец. В отбора са останали само 4-ма от двубоите с чехите - резервният вратар Кутин, бранителят Звиершиц, халфът и капитан Toт и дясното крило Щаркл.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички