Орманджиев: БФС има интерес да помогне на ЦСКА


Орманджиев: БФС има интерес да помогне на ЦСКА

1392 0

Бившият председател на НС на ЦСКА Стефан Орманджиев заяви, че Българският футболен съюз има интерес да помогне на "червените". Според него връщането на ЦСКА в "А" група е от голямо значение за спорта в България.

"Представените два варианта не са нови като идея, но смятам, че ще дадат резултат. Има положителни индикации - с проблема на ЦСКА се ангажират министерството на спорта, Боби Михайлов, премиерът... Правната комисия на БФС ще вземе решение за новото дружество на база документацията и законите. Надявам се, че има начин, чрез който да се съдейства на ЦСКА. Убеден съм, че от клуба подхождат към казуса внимателно, проучили са нещата и имат нужната компетенция. И все пак ЦСКА трябва да е готов за отговор и "Да", и "Не" за новото дружество и да се реагира адекватно при отказ", заяви Орманджиев пред "Тема спорт".

"ЦСКА продължава да има влияние в българския футбол и да фокусира все така огромен интерес. Дори от "Левски" си признаха, че без големия си съперник се чувстват некомфортно. Гриша Ганчев е открит към народа човек, излиза и казва нещата в прав текст, което беше важното в този момент и трябва да се оцени. Дано всичко се нареди в полза на ЦСКА и нещата с новото дружество да се получат. Защото добро решение за клуба ще е добро и за нашия футбол. Връщането на отбора в елита е от голямо значение за спорта в България. И всички трябва да действаме в тази посока. БФС има интерес да помогне, защото също страда от това, че ЦСКА го няма в елита. Така че да видим какво ще се случи. Пожелавам успех на Гриша Ганчев", добави Орманджиев.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички