Ограничиха вариантите за ЦСКА в Лигата на конференциите до 4 - Тотнъм сред тях


Ограничиха вариантите за ЦСКА в Лигата на конференциите до 4 - Тотнъм сред тях
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

8340 0

В понеделник (02.08) ще се тегли жребият за плейофите за влизане в груповата фаза на третия по сила европейски клубен турнир Лигата на конференциите. Потенциалните варианти за носителя на Купата на България ЦСКА в тази фаза бяха сведени до 4 след разбивките на УЕФА.

Всичко това е с уговорката, че "армейците" първо се справят с хърватския Осиек. Двата тима играят първо в четвъртък (05.08) в София, а след това и в Хърватия седмица по-късно. А победителят измежду тях може да срещне английския гранд Тотнъм, който се включва от тази фаза на състезанието.

Сред другите варианти за футболистите на Стойчо Младенов е Базел (Швейцария), който бе отстранен от "червените" през миналия сезон в директен спор за място в груповата фаза на Лига Европа. Базел обаче първо трябва да си вземе срещата с Уйпещ (Унгария).

Другите две опции пред "армейците" са също познати имена в европейския футбол - победителите от двойките АЕЛ (Кипър) - Карабах (Азербайджан) и ТНС (Уелс) - Виктория Пилзен (Чехия).

Жребият ще се тегли в понеделник (02.08) от 15:00 часа българско време. А последната европейска победа изкачи ЦСКА с над 20 места в ранглистата на УЕФА.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички