Официално: Ясен е първият съперник на ЦСКА в Лигата на конференциите


Официално: Ясен е първият съперник на ЦСКА в Лигата на конференциите
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

7056 0

ЦСКА започва участието си в европейските клубни турнири след седмица - на 22 юли, четвъртък. "Армейците" ще са поставени във втория кръг на Лигата на конференциите, а вече официално стана ясен и техният първи съперник.

Това е латвийският Лиепая, който се справи с северномакедонския Струга в първи кръг. Предстоящият опонент на "червените" спечели категорично реванша срещу тима от съседката ни, като надделя с 4:1 като гост (1:0 на полувремето).

Никой от двата отбора не успя да вземе предимство преди седмица, когато играха първия мач. Тогава те завършиха при равенство 1:1. В реванша обаче Лиепая разби своя съперник с голове на Укпа, Додо (на два пъти) и Березкин. А ето повече за клуба:

ФК Лиепая е футболен клуб от Латвия, който е създаден съвсем наскоро - през 2014 година. Това се случва след фалита на ФК Лиепаяс Металургс. Още във втория си сезон в елита на Латвия клубът успява да спечели титлата. На два пъти в следващите години печели и Купата на Латвия - през 2017-а и 2020-а.

Лиепая има три участия в квалификационните кръгове на Лига Европа, но никога не е преминавал 2-ри кръг. Клубът има и едно участие в пресявките за Шампионска лига, където отпада от Ред Бул Залцбург.

A малко по-рано ЦСКА извади късмет и пътят пред отбора в Лигата на конференциите се разчисти!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички