Облекчение в ЦСКА - новият закон за спорта влезе в сила


Облекчение в ЦСКА - новият закон за спорта влезе в сила
Снимка: www.cska-forever.com

1058 0

Новият Закон за спорта влезе в сила в четвъртък. Това стана факт след няколко години процедури около съгласуването и одобряването му. Най-съществената промяна, която касае ЦСКА и изобщо спортните клубове, е, че те могат да придобиват бази за по-дълъг период от време, пише "Тема Спорт". Максималната продължителност досега бе 10 години, но вече официално е 30.

От "Армията" на няколко пъти обявиха, че искат да сключат нов договор за базите - публично-частно партньорство, което ще даде по-широки възможности за инвестиции. Отделно няма да се налага клубът да плаща и солидни наеми, както го прави в момента - по 96 000 лева на месец за "Армията" и Панчарево. Предстои обаче да се уточнят още доста неща, преди реално да се пристъпи към ремонтни дейности по базите.

ЦСКА ПОДПИСА ДОГОВОРА ЗА "АРМИЯТА" И ПАНЧАРЕВО

Наскоро спортният министър Красен Кралев заяви: "С ЦСКА имаме разговор, имаме споразумение. Ще си възстановят стадиона със собствени средства. Има много неща, които свършихме с екипа на г-н Ганчев, и вървим към финализиране на проекта. Вярвам, че в скоро време армейците ще се радват на нов стадион".

ЦСКА планира пълна реконструкция на стадиона в Борисовата градина. Ще се продължи и тоталното преобразяване на базата в Панчарево. На първо време там ще се изгради още един терен - четвърти, а отделно е заложено построяването на ресторант и общежитие за школата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички