Новото попълнение на ЦСКА Енес Махмутович е рекордьор на Острова


Новото попълнение на ЦСКА Енес Махмутович е рекордьор на Острова
Снимка: ФК Лвов

4391 0

ЦСКА успя да се възползва от военната криза в Украйна, отмъквайки централния защитник Енес Махмутович като свободен агент от местния Лвов. Заради конфликта ФИФА позволи на играчите да разтрогнат договорите си и ЦСКА действа светкавично, подобно на други български тимове, които дадоха възможност на бягащите от войната. Тенденцията е широкоразпространена в столицата, като преди ЦСКА свободни агенти взеха – Локомотив София, Левски и Славия.

Махмутович бива привлечен в правилния момент, тъй като в последния кръг капитанът на "червените" Юрген Матей беше контузен и се очаква да пропусне остатъка от сезона, а неговата липса ще доведе до отслабване на "армейския" ариергард. През зимата клубът продаде Карел Метс и Пламен Гълъбов и след травмата на холандския защитник останаха само Томас Лам и възстановеният наскоро Мено Кох на въпросния пост.

Новото попълнение на ЦСКА започва от люксембургския "Фола Ещ", където изкарва три години и става шампион на страната, в която е израснал, докато бива харесан от Мидълзбро и светкавично привлечен. Още в дебюта си срещу "Нотс Каунти" вкара гол с глава за 3:3 в мач от турнира за Купата на лигата. Така Махмутович става първият футболист от Люксембург с попадение в английския професионален футбол. През лятото на 2018-а "Мидълзбро" преотстъпва бранителя на "Йовил", а след още една година - на нидерланския "Маастрихт".

Бранителят с балкански корени ще запише още днес първа тренировка на Панчарево. В България пристигна директно от Зеница, където националният му отбор загуби с 0:1 от Босна и Херцеговина на Ивайло Петев. Бранителят обаче не игра за тима си, а самият той е имал богат избор от нации, за които може да се състезава на национално ниво - Черна гора, Сърбия, Косово или Люксембург. В крайна сметка предпочита мястото, където е преминал почти целия му живот. За Люксембург има 21 мача за представителния тим и четири за младежките формирования. Какво още разкриха от ЦСКА за Махмутович?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички