Новина на Sportline: Домакинствата на ЦСКА в петък на лампи


Новина на Sportline: Домакинствата на ЦСКА в петък на лампи
Снимка: БГНЕС

1828 0

Домакинските срещи на ЦСКА от Югозападната "В" група да се играят в петък на осветление. Подобна принципна договорка е постигнта между клуба, БФС и Канал 3 , обявиха от медията специално за Sportline.bg.

Това се налага, за да бъде спазена клауза в договора, според която медията няма право да излъчва мачове на гърба на "А" група, която върви по Диема и Диема Спорт. В момента двубоите от елита са разпределени в събота и неделя от 18,30 и 21,00 ч и понделник от 21,00 ч. 

За да се спази споразумението, което е двустранно, за Канал 3 през уикенда остава свободен ранния следобед, когато обаче жегата е непоносима. Другият вариант е рано сутринта, но срещу това недоволството от страна на ЦСКА и най-вече на феновете на клуба ще е сериозно. А в медията отлично разбират, че най-голям интерес към преките им излъчвания ще генерират именно "червените". Затова и се е стигнало до предложението за петък, което естествено се отнася само за мачовете на ст. "Българска армия", който разполага с осветление.

Някои съперници на "армейците" вече са възразили срещу това, с обяснението, че част от играчите им работят в петък. 

В Канал 3 изчакват първо да бъде обявена програмата по дни и часове за мачовете от "А" група след третия кръг. Това трябва да стане по късно днес или утре, след което представители на медията ще се срещнат с Аматьорската футболна лига и БФС, за да наредят и техните преки излъчвания. 

Проблем засега са гостуванията на "червените", както и какви свободни часове останат за Канал 3 през есента, когато срещите от елита също ще бъдат издърпани за по-ранни часове.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички