Предан левскар от Босилеград се "скара" на сектор Б: По-внимателно, обичам Ви!


Предан левскар от Босилеград се "скара" на сектор Б: По-внимателно, обичам Ви!
Снимка: Клуб "Родолюбие и отечествознание"

4499 0

"Пожелавам на Левски да бием поне с 1:0 ЦСКА в предстоящото дерби в събота". Това заяви пред БГНЕС дългогодишният привърженик на „сините“ Димитър Димитров от Босилеград.

"А на привържениците от сектор Б да са малко по-внимателни, защото ме ядосват понякога", пошегува се големият левскар от Западните покрайнини и добави: "Дано не ми се сърдят… обичам ги!".

Димитров никога не се е страхувал да бъде българин в Сърбия, въпреки ужасното отношение, което властите там имат към българското национално малцинство в Босилеградско и Царибродско. Той е превърнал къщата си в своеобразен храм на Левски /отбора и Апостола на свободата/ и България, които за него са едно.

"Моята любов към Левски датира от времето, когато бях 15-16 годишен, а в момента съм на 78. Това е голяма любов. Ако ме питате дали повече обичам България или Левски, може би малко ще наклони към България. Все пак не мога да не обичам България, защото Левски е почти България", споделя той.

Българинът от Западните покрайнини не пропуска мач на „сините“. Често ходи в София, придружава любимия отбор и при гостуванията му в Пловдив, Стара Загора или Благоевград. Бил е и на мача в Скопие срещу Шкупи, когато е станала „ужасната провокация“. Признава, че по принцип симпатизира на албанците, но „Левски си е Левски“. А ето актуална и любопитна статистика за ЦСКА - Левски.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички