Новият нападател на ЦСКА Дюкенс Назон е имал сърдечна недостатъчност


Новият нападател на ЦСКА Дюкенс Назон е имал сърдечна недостатъчност
Снимка: GettyImages

8276 0

Новият нападател на ЦСКА Дюкенс Назон има изключително интересна история, която поражда и някои въпроси относно физическото състояние на играча. През 2016 година Назон е пред това да подпише с португалския Тондела. Всичко с отбора е договорено и остават медицинските прегледи, които обикновено са считани за формалност, но при националът на Хаити не се оказва точно така.

След направените прегледи лекарите установяват, че нападателят има лека форма на сърдечна недостатъчност, а Тондела се отказа от този трансфер. Кариерата му е под въпрос, а въпросната новина обикаля някои страни в Европа и достига до родината му Хаити.

„Това не може да е вярно. Това са спекулации. Всичко е нагласено. Момчето е жертва на заговор. Тондела иска да вземе друг нападател – от Бенфика. И намериха начин да се откажат от Назон. Но начинът е ужасно отвратителен“, коментира яростно президентът на хаитянската футболна федерация Ив-Жан Барт тогава.

„Вижте, Дюкенс наистина има здравословни проблеми и всички го знаят, това е една от причините, поради които той беше пощаден в определени мачове. Но категорично диагнозата на футболиста не е сърдечна недостатъчност“, казва още той.

„Не можах да спя дни наред. Не вярвах на очите си. Впоследствие разбрах каква е истината. Първоначално Тондела са настоявали за нападател на Бенфика. Нещата се разсъхват и викат мен. Но малко след това въпросният футболист на Бенфика разтрогва договора си и тръгва за Тондела. Така разкарват мен“, твърди Назон.

Един месец след въпросния скандал, Назон подписва с бившия отбор на Димитър Бербатов – индийския Керала Бластърс. Местните лекари не откриват проблем със сърцето на Дюкенс Назон. При индийците той остава едва половин сезон, преди да започне престоят му в Англия.

„Родителите ми са хаитяни. Играя за националния тим на Хаити. Аз обаче съм и французин. Първо, роден съм в Париж. Второ – израснал съм във Франция. Трето – на френска земя проходил във футбола, преминах през няколко местни отбора. Имам френски паспорт, който обаче е издаден не само заради това, че да съм част от Европейския съюз, което помага при трансфери. Притежавам такъв, защото съм парижанин, защото съм французин. Обичам еднакво силно и Хаити, и Франция. А за онзи случай в Португалия е по-добре да не говорим“, отсича нападателят пред френски медии преди 4 години.

Вижте още: Каква революция ще направи ЦСКА в своя маркетинг

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички