Новата власт смъква тавана на заплатите в ЦСКА


Новата власт смъква тавана на заплатите в ЦСКА
Снимка: Любомир Спиров/БГНЕС

1508 0

С 5000 лева по-нисък ще бъде таванът на заплатите в ЦСКА при новата управа, твърди "Меридиан мач". Юлиян Инджов и Ивайло Манджуков ще започнат през април преговори с играчите за намаляване на възнагражденията.

В момента таванът на парите е 15 000 лева, като целта е той да стане 10 000 лева. Срещу тази сума се разписват 8 от играчите на "червените", като повечето са чужденци. Редукция обаче ще има и на заплатите на другите футболисти.

В момента разходите за заплати на играчи и треньори в ЦСКА възлизат на 4,9 млн. лева годишно. Шефовете ще са доволни, ако сумата бъде ограничена до 3-3,2 млн. лева. Ако някой от високоплатените футболисти откаже да си намали заплатата, ще започнат преговори за разтрогване на договора.

Ще има и таван на възнаграждението на треньора, който ще получава максимум 20 000 лева. Инджов и Манджуков били бесни от факта, че досегашният треньор Стойчо Младенов прибира 40 000 лева и това е една от причините да скръцнат със зъби на Томов. Бизнесмените казали пред хора от обкръжението си, че нямат против да дават и 40 000 лева на треньора, само ако ЦСКА е на първо място.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички