Нова драма в червено - Менди вкара ЦСКА в съда


Нова драма в червено - Менди вкара ЦСКА в съда

1335 0

Драмите в ЦСКА, свързани с бивши футболисти, нямат край. След като преди няколко седмици ФИФА забрани на клуба от "Българска армия“ да картотекира нови играчи до лятото на 2016 година заради задължения към Тенгариня и Нилсон Антонио, вчера още едно дело увисна на врата на "червените" ръководители. Причината е, че бившият защитник на "армейците“ Джаксън Менди е завел дело срещу клуба в Софийския районен съд. Настоящият играч на Литекс претендира за неполучени две и половина заплати.

ЦСКА също съди футболиста заради бягството му от лагера в Боровец през лятото. За разлика от делото на сенегалския бранител обаче това на "армейците“ е заведено във ФИФА.

Ръководителите на ЦСКА на няколко пъти вече заявиха, че Менди е избягал неправомерно от клуба и заради това ще си търсят правата до дупка, като ще съдят самия футболист и новият му отбор Литекс.

Любопитно е, че издадената от "Българска армия“ заповед за прекратяване на трудовия договор на Джаксън Менди е подписана от изпълнителния директор Александър Тодоров. От документа в Софийския районен съд се вижда, че единият от ръководителите на ЦСКА собственоръчно е разпоредил на сенегалеца да се изплатят както дължимите трудови възнаграждения, така и обезщетение на основания чл. 221 ал. 1 от Кодекса на труда. Още по-любопитен е фактът, че заповедта е издадена на 26 юни - деня, в който "армейците“ сезираха ФИФА заради бягството на Менди. Тепърва правните органи ще трябва да се произнесат коя от двете страни има право в спора. Ако сенегалецът обаче спечели делото, то ЦСКА отново ще трябва да плаща десетки хиляди лева заради чужденец.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички