"Ние сме горд народ": Христо Стоичков със съобщение към България по повод празника


"Ние сме горд народ": Христо Стоичков със съобщение към България по повод празника
Снимка: Aleksandar Stoyanov / LAP.bg

1000 0

Най-успешният български футболист в историята - Христо Стоичков, излезе със съобщение към цяла България рано петък сутрин. Легерндарният номер осем поздрави всички сънародници по случай големия празник.

България чества 115 години от официалното си обявяване за независима държава. Макар и в днешно време този акт често да бива считан като формалност, той е "златна" страница в историята на страната ни и едно от най- големите постижения в историята на родната дипломация. 

Ето какво написа Камата по повода в социалните мрежи:

"В живота си винаги съм се гордял и радвал, че съм независим! Тази дума ме прави свободен! Днес България празнува своята независимост Денят, в който никой повече няма да насилствено да ни кара какво да правим и какво да мислим! Празнувайте, българи! Ние сме горд и независим народ"!

Историята

22-ри септември, 1908-а година, е един от онези моменти, които трябва да помним и с които трябва да се гордеем. Дългогодишните опити на българите за отхвърляне васалността на Княжество България към Османската империя най-после успяват..

Княз Фердинанд, заедно с правителството, се обръщат с Манифест към българския народ и тържествено провъзгласяват родината за независимо Българско Царство.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички