Независимо от резултата на ЦСКА - Левски: Лидерите в класирането на Първа лига ще останат непроменени


Независимо от резултата на ЦСКА - Левски: Лидерите в класирането на Първа лига ще останат непроменени
Снимка: Vladimir Stoyanov / LAP.bg

2862 0

13-ият кръг в Първа лига предвещава да е доста интересен, като в него ще се изиграят няколко дербита и напечени двубоя. От началото на сезона класирането за мнозина изглежда изненадващо, като Локомотив Пловдив и Черно море са окупирали първите две места.

Именно тези два отбора направиха най-силен старт и допуснаха най-малко стъпки накриво. Лудогорец, Левски и ЦСКА направиха неочаквани грешки, но трябва да се отбележи, че и трите отбора имат отложени двубои заради ангажиментите им в Европа през лятото. Разградчани изостават с 2 мача, докато "сини" и "червени" с по един.

През този уикенд именно Левски и ЦСКА ще се изправят един срещу друг в един от най-дългоочакваните мачове за сезона. Сребърният медалист от миналия сезон тръгна по катастрофален начин в началото на сезона, което доведе до раздялата със Саша Илич. Нестор Ел Маестро също не тръгна особено убедително, но в последните двубои се наблюдава коренна промяна в играта на отбора.

До толкова, че "отнесе" Локо Пд и 2:0 бе най-малкото, което ЦСКА можеше да си осигури от този сблъсък. В последните си 5 мача в шампионата тимът на Ел Маестро стигна до 5 последователни успеха и даде силна заявка за дербито с Левски.

"Сините" на Николай Костов имат 3 победи, 1 равенство и 1 загуба. Тя дойде срещу Лудогорец на "Герена" в последния кръг, макар че Левски съжаляваше, че не стигна поне до равенството. В не малка част от двубоя доминираше, отново завършващата фаза на атаката не бе достатъчно добра.

Как може да се размести класирането?

В момента ЦСКА е на трето място с 24 точки, а Левски на пето с 2 по-малко. С 22 точки е и съставът на Арда. При успех "червените" ще се откъснат на 5 точки пред големия си противник, а ако "сините" победят, то ще изместят "армейците" от топ 3. При равен резултат сериозни размествания няма да има.

Другото дерби в кръга е между Локомотив Пловдив и Черно море, което ще се играе във Варна. То също може да доведе до любопитни размествания в класирането, но само между тях. В момента "смърфовете" са първи с 29 точки, с една повече пред "моряците". При равен резултат няма да има промяна, но ако съставът на Илиан Илиев победи, то ще се изкачи на лидерската позиция. Тук трябва да отбележим, че независимо от изхода на ЦСКА - Левски и след този кръг първите две места остават за настоящите тимове, които са там.

Лудогорец има най-лесната задача на пръв поглед. "Орлите" приемат Пирин, който е в незавидна позиция и ще е истинско чудо, ако успее да вземе нещо в Разград. В момента възпитаниците на Ивайло Петев, които са с два мача по-малко, са зад Левски в класирането с 20 точки. Две по-малко от столичани. При победа на Лудогорец и загуба на Левски, то разградчани ще задминат "сините".  Любопитна статистика пък показва, че при треньор българин на Левски и чужденец на ЦСКА двата тима трудно стигат до успех.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички