Нестор Ел Маестро само веднъж е класирал отбор за финал и го е загубил фрапантно


Нестор Ел Маестро само веднъж е класирал отбор за финал и го е загубил фрапантно
Снимка: БГНЕС

3492 0

ЦСКА в четвъртък вечер научи 1/2-финалния си съперник в лицето на Ботев Пловдив. "Канарчетата" ще се хвърлят с всички сили на "червените", тъй като ще опитат чрез Купата на България да се докопат до евротурнирите. 

А през този сезон вторият по сила трофей в родния футбол е с още по-голяма стойност, тъй като ще отвежда триумфиралия в квалификациите за Лига Европа. 

"Червените" фенове обаче не нямат повод за оптимизъм и в тази надпревара, тъй като настоящият им треньор Нестор Ел Маестро след 21 срещи за различни Купи само веднъж е стигал до финал... И не го печели. 

Опитът на Ел Маестро

Това се случва през пролетта на 2021 г., когато класира Ал-Таавон до мача за Кралската Купа на шампионите. Неговият отбор губи финала с 2:3 от Ал-Файсали, макар че е огромният фаворит в спора. Победителят има едва две победи (едната е във финала) в последните 10 двубоя между отборите. 

Ел Маестро работи под голямо напрежение

Ал-Таавон във въпросния финал от 27-и май 2021 г. повежда на два пъти и има преднина с 2:1 до 60-ата минута, когато бива изравняван окончателно. Победният гол е на Тавареш в 90+3', а след още три двубоя (два от следващия сезон) Ел Маестро приключва с екзотичния си период. 

Останалите мачове

Още в началото на кариерата си като старши треньор сърбинът с английски паспорт довежда и Спартак Търнава до 1/2-финалите, където отпада от Слован Братислава след изпълнение на дузпи. 

В момента Ел Маестро за шести път се бори за местна купа - 2 пъти с ЦСКА и по веднъж с Търнава, Щурм Грац, арабите и Гьозтепе. Общо 21 двубоя, от които отборите на треньора са спечелили 16 срещи, 1 път са завършили наравно и имат 4 загуби... Головата разлика е внушителна, но без полза - 52:21. 

Вижте какво каза Филип Филипов за жребия на ЦСКА!

Още: "Срещаме качествен отбор": Керкез каза какво трябва да направи Ботев Пловдив, за да отстрани ЦСКА

В Левски си поставиха сами цел: Борба за челото и ЦСКА зад тях на всяка цена

Бащата на една от изгряващите звезди в Ливърпул дебютирал срещу ЦСКА за Купата на УЕФА (ВИДЕО)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички