Необмислена постъпка лиши ЦСКА от положителен резултат срещу Копенхаген


Необмислена постъпка лиши ЦСКА от положителен резултат срещу Копенхаген
Снимка: Официален сайт на ЦСКА

14614 0

Отборът на ЦСКА претърпя неприятна загуба с 1:2 от датския Копенхаген на националния стадион "Васил Левкси". Играчите на Нестор Ел Маестро играха по-добре през първата част, но червен картон на Божидар Чорбаджийски лиши тима от позитивен резултат в София.

Мауридеш откри резултата за българския тим още в 15'. До края на първата част обаче "червените" останаха с човек по-малко, след като Божидар Чорбаджийски си изкара директен червен картон след удар без топка срещу противников играч.

Очаквано след почивката гостите наложиха темпото на игра и стигнаха до две попадения и направиха пълен обрат на "Васил Левски". Вавро с бомбен шут от над 20 метра "препарира" Черниаускас, а 17' преди края на срещата Десподов направи дузпа, която Кодро превърна в победно попадение за своя тим. 

В първите 10' от срещата играта бе изключително експлозивна, като двата тима редуваха контра атаки. В 13' ЦСКА стигна до реална голова възможност. Кирил Десподов проби по левия фланг и опита да свие топката, но тя бе изчистена и веднага попадна на крака на Тиаго, който отправи хубав диагонален удар, който Йоронен трябваше да се разтегне максимално, за да изчисти.

В 15' "червените" излезнаха напред в резултата. След "убийствена" контра Десподов подаде към Мауридеш, който с лекота откри резултата, останал очи в очи с Йоронен.

5' преди края на първата част ЦСКА остана с човек по-малко. Преди Чорбаджийски и Н'Дойе да премерят сили за висока топка, защитникът на "червените" удари с лакът съперника в главата без топка и видя директен червен картон. В последната минута от редовното време на първите 45' Нестор Ел Маестро направи смяна, като Александър Дюлгеров замени Тиаго.

В 65' играчите на Копенхаген изравниха резултата. През първата част тимът от Дания направи принудителна смяна и на терена се появи Денис Вавро, като именно той се разписа. Футболистът бе оставен сам на повече от 20 метра от вратата на Черниаускас, като спокойно нагласи топката на десния си крак и с мощен удар я прати в горния десен ъгъл - 1:1.

В 73' се стигна до нова тежка ситуация за ЦСКА. Десподов изпусна Бойлесен при атака на Копенхаген и след това българинът фаулира съперника, което доведе до дузпа. Зад топката застана Кодро, като Черниаускас закачи топката, но не успя да я избие от вратата си - 1:2.

Състави:

ЦСКА: 30. Черниаускас, 27. Секулич, 25. Перейра, 4. Чорбаджийски, 14. Лясков, 6. Пинто, 16. Бикел, 19. Десподов, 20. Тиаго, 8. Джеси, 9. Мауридес

Копенхаген: 21. Йоронен, 4. Папаянопулос, 5. Биеланд, 7. Фишер, 8. Томсен, 10. Зека, 11. Кодро, 14. Н’ Дойе, 20. Бойлесен, 22. Анкерсен, 33. Фалк

Преди мача

Отборът на ЦСКА продължава битката за участие в груповата фаза на Лига Европа. Играчите на Нестор Ел Маестро стигнаха до тази фаза, като в предишния кръг трябваше да играят продължения и дузпи срещу Рига, за да си подсигурят участие в тази фаза на надпреварата.

След срещата с Рига се стигна до грозни сцени в Латвия, като Николай Бодуров и Кристиян Малинов получиха червени картони и няма да играят в тази среща. По-рано днес се появи и друга тревожна новина, като защитникът Жеферсон е получил травма и почти сигурно няма да играе в днешната среща. 

Тимът на Копенхаген е най-сериозното препятствие пред "червените" в Европа този сезон, като датският тим е определян като фаворит в двойката.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички