"Немного отбори имат 3 звезди, ЦСКА принадлежи на върха": Улаус Скаршем с голяма заявка


"Немного отбори имат 3 звезди, ЦСКА принадлежи на върха": Улаус Скаршем с голяма заявка
Снимка: CSKA.BG

3284 0

Новата перла в редиците на ЦСКА - Улаус Скаршем, говори за първи път публично, след като подписа с "армейците". Норвежецът изрази искреното си задоволство от подписа с родния гранд.

Централният полузащитник стана първото попълнение на 31-кратните шампиони по време на зимния трансферен прозорец. Той акостира на "Българска армия" от Розенборг.

Освен това, той сподели любопитни подробности относно преминаването си при "червените". Говори за историята на ЦСКА, настроението в отбора, качествата и целите си и други.

Още: От ЦСКА изгонили Морено заради бой с един от българските играчи на тренировка

Какво каза Скаршем?

Не съм напълно сигурен за това (как се е случил трансферът), защото моят агент повече движи нещата. Аз лично за първи път разбрах за интереса през декември. После бях във ваканция по време на коледните празници и се отдадох на почивка, а след това бях информиран, че ЦСКА е изпратил оферта към Розенборг за правата ми", разказва халфът пред "Тема Спорт" и продължава.

"Имаше преговори между двата клуба, в които уточниха всички детайли и след като си стиснаха ръцете, аз бях много щастлив. Веднага щом чух за интереса от ЦСКА, казах на агента ми да направи всичко възможно сделката да се осъществи. Затова и бях доволен, когато всичко завърши успешно и сега съм тук", добави той, отговаряйки какво е знаел за "червените".

Още: "Помощ от приятел": Бруно Акрапович спасява ЦСКА от нежелания Бисмарк Чарлс?

"Говорих с Хайнц, просто за да разбера повече за живота в София и обстановката в клуба. Знаех, че ЦСКА е голям клуб с богата история. На емблемата си има три звезди- нещо, с което немного отбори могат да се похвалят. Аз идвам от друг голям клуб – Розенборг. Те имат две звезди (тимът също като ЦСКА е рекордьор по спечелени титли на Норвегия – 26)", каза полузащитникът и загвори за настроението в тима.

"Атмосферата е чудесна. Отборът е наистина доста добър, съотборниците ми ме посрещнаха много топло, което ме задължава бързо да вляза в колектива.

Тренировките са тежки, но аз обичам да тренирам здраво, защото, когато се готвиш на ниво, след това ще играеш на ниво. Ако си се подготвил по-добре от съперника, ще го победиш, просто е. Така че всичко е чудесно, много професионално и съм щастлив от този трансфер", каза Скаршем, говорейки за първото си излизане зад граница.

"Повече от готов съм. Най-накрая ще играя извън Норвегия, след като досега в кариерата ми е имало няколко възможности това да се случи, но с агента ми разбрахме, че това не бяха правилните клубове. ЦСКА също знаеха, че искам да продължа в чужбина, и направиха така, че това да се случи. Аз съм на 25 и няма как да бъда по-готов за тази следваща крачка", заяви категорично норвежецът.

Още: ЦСКА забрави за Чочев: Вместо него, "армейците" осъществиха мечтан трансфер?

За семейството, качествата и амбициите

Той обясни, че неговата жена и дете ще пристигнат у нас през февруари, за да заживеят заедно с него. Скаршем изрази нетърпението си да им покаже столицата и да ги запознае с новите си колеги. 25-годишният състезател обясни на коя позиция се чувства най-комфортно, кои са най-силните му страни и какви са целите му с ЦСКА.

"Аз съм футболист, който играе от едното до другото наказателно поле. Но мога да действам на няколко различни позиции и смятам, че това е голямо предимство за мен. Ще играя там, където треньорът иска, и докато съм на терена, ще бъда щастлив. Но, ако трябва да избирам, бих избрал box-to-box роля.

Още: Улаус Скаршем похвали феновете на ЦСКА и заяви: Разбрах, че с Левски и Лудогорец са големи съперничества

Смятам, че съм силен в ситуациите един на един. Да преминавам противник с дрибъл или пък да отнемам топката, когато се опитват да ме преодолеят. Така че и в атака, и в защита обичам да се надигравам един на един.

ЦСКА е голям клуб, който принадлежи към върха, така че те се припокриват. Искам да спечелим титлата тази година, следващата година и да продължаваме така всеки сезон. Имаме много добър отбор, тренираме на ниво, изоставаме само на три точки от първата позиция и със сигурност сме способни да заличим тази разлика и да излезем на върха", завърши Улаус Скаршем.

Скаршем: Знам какво е да играеш за гранд, подготвен съм за високите очаквания на феновете

"Тайни от бг елита": Скаршем от ЦСКА се възхищава на Меси и мечтае за Барселона

Прецедент: С трансфера на Олаус Скаршем ЦСКА пренаписа историята

Какъв играч взе ЦСКА? Ливърпул, отбори от Висшата лига и Ла Лига спорили за Олаус Скаршем

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички