Не ги бихме, ама не ни биха... Това ЦСКА ли е?


Не ги бихме, ама не ни биха... Това ЦСКА ли е?
Снимка: Ludogorets.com

2855 0

Дербито между ЦСКА и Лудогорец потвърди още веднъж един повтарян от нас факт. "Червените" не са готови да бъдат шампиони и нещо повече - в момента са доста далеч от реални надежди за това.

Вече разбрахме, че седем часа двата отбора не могат да си отбележат гол. Това обаче не е проблем за Лудогорец, защото да тях равенствата на "Армията" са стратегически. Проблемът е за ЦСКА. В това дерби армейците нямаха достатъчно поведение на отбор, който иска да намали 11 точки изоставане от върха.

ЦСКА можеше да спечели мача, но можеше и да го загуби. Защитата на моменти допуска безумни грешки, които в случая по чудо не бяха наказани. Но това за Лудогорец изобщо не е фатално, защото тимът спечели достатъчно възлови мачове досега.

Провинциална психика

Напоследък чуваме едни приказки от "Армията" по отношение на Лудогорец : ние не ги бихме, ама и те не ни биха! Това се говори от някои привърженици, сега го слушаме дори от един от най-опитните в отбора Петър Занев."Ние не успяхме да победим Лудогорец и Левски, но и те не ни победиха. Загубихме само от Локо, но тогава изпуснахме четири чисти положения. Лудогорец си взе мачовете, които трябва да вземе", каза Занев.

Може ли така да говори капитан на отбор, 31 пъти шампион на страната и трикратен полуфиналист в Европа? Факт - дългото време без трофеи неусетно преминава в средняшко мислене. Това ли е посланието към един истински цесекар? Той би казал: Не, благодаря!

Кога може да стане ЦСКА шампион - много просто, като започне да бие Лудогорец за първенство. Най-силните мачове срещу тима от Разград "червените" са ги изиграли в турнира за Купата. В шампионата - все оправдания, все нещо не достига, все късмета, все съдията. Този път съдията не беше виновен, по-скоро той сбърка поравно и в двете посоки.

Какъв е този Али Соу?

Повтарял съм до втръсване, че Али Соу не е нападателят, който ще изведе ЦСКА до качествено ново ниво. Да, той може да не е лош играч, но дотук. Налага се да припомним, че миналия сезон отборът на 90 процента не стана шампион, заради профуканата от Соу дузпа срещу Лудогорец. И в дербито в неделя той не беше решаващ фактор. Липса на достатъчно КЛАСА. Когато нещата са на кантар, Фернандо Каранга намираше начин да вкара. Сега Каранга се губи някъде из китайските паралели и меридиани, докато тук 10 000 на "Армията" чакат победи от Соу.

Има хора с готов отговор. Сегашните финансови реалности са такива. Това е много удобно и често подхвърляно клише. Затова наскоро пак писахме, че феновете на ЦСКА просто трябва да свикват без трофеите. Последният мач ЦСКА - Лудогорец е и последното потвърждение на този тъжен факт.

Автор: Владислав КОЛЕВ

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички