Много битка, малко футбол и без победител в дербито между ЦСКА и Лудогорец


Много битка, малко футбол и без победител в дербито между ЦСКА и Лудогорец
Снимка: Официален сайт на ЦСКА

9426 0

ЦСКА и Лудогорец завършиха 0:0 в голямото дерби на кръга. Двата тима запазиха разликата в класирането от цели 11 точки в полза на "орлите". В двубоя нямаше особено футболни достойнства, като имаше едва два точни удара и то в полза на домакините. Лудогорец има 46 точки на първото място, а втори е Левски е със по-малко. "Червените" са на четвърто място с 35.

В началните минути "червените" опитаха да пресират Лудогорец, но така и не успяха да създадат положение пред вратата на Пламен Илиев. Първата интересна ситуация бе в 12', когато Мавис Чибота центрира, а Антон Недялков я посрещна да я центрира наново. Получи се суматоха пред Густаво Бусато, след което Клаудиу Кешеру изпрати топката в ръката на Раул Албентоса, а Бусато улови. Гостите имаха претенции за дузпа, но сигнал не последва.

Чак в 24' се стигна до първия удар в срещата, който обаче бе доста неточен. Пинто опита далечен изстрел, но топката премина високо над напречната греда. В 33' Занев подаде добър пас към Али Соу. Нападателят опита да излъже Рафаел Форстър, но бразилецът препъна нападателя на ЦСКА, за да последва фаул и жълт картон за защитника на Лудогорец. Домакините имаха сериозни претенции за червен картон, а зад топката застана Пинто. Той стреля по земя, но право в ръцете на Пламен Илиев за първия точен удар в двубоя.

Прави впечатление, че до 38' Николай Йорданов вече бе дал 6 картона, което допълнително изнервяше играта на моменти. В края на полувремето Антон Недялков успя с намеса в последния момент да предотврати опасна атака на домакините, като топката вече бе стигнала до Евандро.

В 58'  се откри златен шанс пред разградчани след неразбирателство между Бусато и Албентоса. Чибота настигна топката и излъга бранителя на "червените", след което подаде към нахлуващия на скорост Икоко, който на празна врата не успя да открие резултата. Това бе първи удар за "орлите" в двубоя. Малко след това нова грешка в защитата на домакинире допринесе за контраатака на Лудогорец, но Битон не бе достатъчно прецизен в действията си.

В 70' Пламен Илиев направи невероятно спасяване. Тиаго стреля от фаул малко пред наказателното поле, но стражът на разградчани с две ръце успя да спаси по изумителен начин. В 75' Мавис Чибота комбинира с влезлия като резерва Марселиньо, след което Чибота опита удар, но вместо това се получи центриране. Козмин Моци обаче не успя да засече с глава добре топката. 5 минути преди края Али Соу засече центриране в наакзателното поле, но топката мина покрай вратата на Илиев. В добавеното време Форстър пък стреля от фаул, но топката мина високо над вратата.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

ЦСКА: Густаво Бусато, Петър Занев, Раул Албентоса, Пламен Гълъбов, Брадли Мазику, Рубен Пинто, Валентин Антов , Вив Соломон-Отабор, Тиаго Родригес, Евандро , Али Соу

Лудогорец: Пламен Илиев, Антон Недялков, Георги Терзиев, Козмин Моци Рафаел Форстър, Джордан Икоко, Анисе, Светослав Дяков /к/, Мавис Чибота, Дан Битон, Клаудиу Кешеру

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Домакините са в серия от 4 поредни победи, в които не са допускали гол. Лудогорец пък идва в София поизморен, след като в четвъртък игра тежък мач в Лига Европа срещу ЦСКА (Москва).

Големи изненади в двете единайсеторки няма да има. В ЦСКА ще заложат на вече утвърдения състав, като единствената промяна спрямо 3:0 над Ботев Враца може да е включването на Малинов в средата на терена вместо Пинто. Армейците са наблегнали на статичните положения в заниманията си през седмицата, като в последно време показват прогрес в това отношение. Вкараха няколко гола от стандартни ситуации, благодарение най-вече на новия им изпълнител - капитана Занев.

Лудогорец пък ще хвърли биткаджиите от Москва и на "Армията". Промяна би могла да настъпи в центъра на защитата, където да започне  опитният Моци или Форстър. В Русия титуляри в тази зона бяха Григоре и Терзиев. Други промени едва ли ще се предприемат.

Днешният дуел ще е под №30 между двата отбора във всички турнири. 25 от битките са за първенство, а в тях Лудогорец има повече от категорично превъзходство - 13 победи, 11 равенства и само 1 загуба. В битките за Купата обаче ЦСКА е с много по-добър баланс - 3 победи и 1 загуба, която не попречи на "червените" да продължат напред в турнира. Общият баланс в 29-те мача дотук е 14 успеха за Лудогорец, 11 равенства и 4 победи за ЦСКА.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички