Направил Литекс шампион: Не можем да говорим за израстване при ЦСКА


Направил Литекс шампион: Не можем да говорим за израстване при ЦСКА
Снимка: БГНЕС

7801 0

Ангел Червенков е един от последните треньори, които са ставали шампиони на България (с Литекс), без да са начело на Лудогорец. Специалистът коментира сегашната ситуация в Първа лига, като дава по-големи шансове на "орлите", отколкото на лидера във временното класиране ЦСКА.

"Би трябвало футболистите и треньорският щаб да са доволни от работата, която са свършили в Турция. Видяхме ЦСКА в различни ситуации с различни варианти на игра, което подсказва, че са използвали няколко опции за водене на играта.

Имаше моменти, когато момчетата видимо бяха уморени в контролите, което показва, че е свършена сериозна работа във физически план. Подготовката в крайна сметка се прави затова. Да се изчистят грешките и стила на игра, за да може да се проведе един силен втори полусезон. За израстване не може да говорим. Не виждам, защото си има игрови проблеми, които се виждат с просто око.

Те не са от вчера, но въпросът е да се съхранят и да са здрави играчите. Чака ги доста тежка работа в първенството. През този период е трябвало да се изчистят грешките и да не се допускат. Виждаме, че в средата на терена няма кой знае каква градивна работа, която да е извършена, защото са такива изпълнителите. Ние не може да искаме от Жеферсон и от Вион нещо особено градивно, защото те са странични защитници" - заяви Червенков за "Мач Телеграф".

"Селекцията зависи от желанието и възможностите на ръководството. Има един нов в лицето на Тобиас Хайнц, но се вижда, че е добро попълнение. Аз наблюдавах подготовката и на другите отбори, но от това, което видях като класа, конкурентен отбор, Лудогорец са по-напред.

Те имат на всяка позиция по двама равностойни, а освен това купиха и нови играчи. Бяха по-дейни на трансферния пазар. ЦСКА няма право да греши, ако желае гони титлата" - допълни още той.

Наскоро пък се появи информация, че Хайнц няма да бъде единственото попълнение на ЦСКА и че второ попълнение е близо.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички