Нахлуване, много бой и яростен БФС: 14 години от кървавия мач Локомотив Мездра - ЦСКА (ВИДЕО)


Нахлуване, много бой и яростен БФС: 14 години от кървавия мач Локомотив Мездра - ЦСКА (ВИДЕО)
Снимка: Принтскрийн YouTube

8851 0

От не малко години насам българският футбол трудно може да бъде отъждествяван с думата "класа". Отборите ни рядко играят в евротурнирите, шампионът от над десетилетие е един и същ, а националният ни отбор гони най-дълбоките дъна.

Въпреки това, екшънът по родните терени не липсва, а феновете, макар и по-малко на брой от тези в така любимото минало, ги има. Именно те често приковават вниманието за сметка на по-постната продукция на терена.

Така е сега, така беше и преди точно 14 години, когато на 21-ви март се изигра един от най-култовите мачове през новия век в българския елит. Той бе между отборите на ЦСКА и Локомотив Мездра.

Още: Сион с нова оферта за Иван Турицов: Този път директно към него, а не към ЦСКА

14 години от нахлуването на феновете на ЦСКА срещу Локомотив Мездра

Мачът в Мездра - кръв, скандали и страхотен екшън

През 2010-та година, в среща от 19-ия кръг на тогавашната "А" група "армейците" гостуваха на "железничарите" в Мездра. Първото полувреме на мача премина сравнително спокойно и двата тима се оттеглиха при резултат 0:0.

Втората част "червените" започнаха по-убедително и сякаш голът бе въпрос на време. След малко повече от час игра той падна, но във вратата на гостите. Негов автор бе Иса, който засече с глава центриране от корнер.

Дали заради това, или поради провокация от страна на домакинските привърженици, каквито мнения по-късно се появиха, мачът така и не се доигра. Причината - стотици запалянковци на ЦСКА нахлуха на терена в опит да търсят саморазправа с противниковите такива.

Още: "Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

Футболистите и съдиите тичешком се прибраха в съблекалните, докато отвън се състоя истинско меле. "Червените" ултраси започнаха да бутат оградите на секторите с фенове на Локомотив, влизайки в ръкопашен бой с тях. Много критики в случая отнесе решението частна охранителна фирма да охранява двубоя. Болшинството стюарди видимо гледаха всичко случващо се встрани, без да могат да реагират по какъвто и да е начин.

Реакцията на БФС

В крайна сметка Дисциплинарната комисия към БФС нанесе много тежко наказание на ЦСКА. "Армейците" получиха служебна загуба от 0:4. Освен това, клубът бе санкциониран с 3 мача лишаване от домакинство и глоба в размер на 15 000 лева.

Без чуждестранни рефери на ЦСКА - Ботев Пловдив: УЕФА забранил

БФС наказа половината Първа лига за "скандирания", Ивелин Попов ще плаща лично

ЦСКА припомни за легендарната победа над Байерн Мюнхен

Детелин Баялцалиев опроверга претенциите на Ботев Пловдив срещу ЦСКА: Не разбирам какво искат

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички