Без чуждестранни рефери на ЦСКА - Ботев Пловдив: УЕФА забранил


Без чуждестранни рефери на ЦСКА - Ботев Пловдив: УЕФА забранил
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

2789 0

БФС официално отговори на Ботев Пловдив във връзка с днешната молба. От "Колежа" поискаха предстоящите 1/2-финали с ЦСКА за Купата на България да бъдат ръководени от чуждестранни съдии. 

Молбата на Ботев Пловдив бе отхвърлена

"Жълто-черните" негодуват след поражението си с 0:4 през уикенда, тъй като смятат, че част от решенията са били в полза на домакините. От Съдийската комисия обаче бяха категорични, че няма как съдийска бригада на този етап да пристигне за подобен двубой. 

Това изрично е било забранено от УЕФА, тъй като БФС има сключено споразумение с централата за "Конвенцията за развитие и обучение на съдиите в България". 

Позицията на Съдийската комисия

"Във връзка с постъпило официално писмо от ПФК Ботев (Пловдив) с искане за назначаване на чуждестранни съдии на двата полуфинални мача от турнира за Купата на България срещу ЦСКА-София, Съдийската комисия към Българския футболен съюз желае да информира както ръководството на ПФК Ботев (Пловдив), така и цялата футболна общественост в България, че подобно искане е невъзможно да бъде удовлетворено.

Българският футболен съюз е част от УЕФА и има сключено споразумение с европейската федерация по Конвенцията за развитие и обучение на съдиите в България, което забранява назначението на рефери от други държави. Ръководството на Съдийската комисия има пълно доверие на българските арбитри и смята, че те са доказали своите качества в не една и две важни срещи от първенството и турнира за Купата на България", написаха от БФС на официалния си сайт. 

Вижте писмото, което Ботев Пловдив изпрати до БФС и разпространи публично!

Още: БФС наказа половината Първа лига за "скандирания", Ивелин Попов ще плаща лично

ЦСКА припомни за легендарната победа над Байерн Мюнхен

Детелин Баялцалиев опроверга претенциите на Ботев Пловдив срещу ЦСКА: Не разбирам какво искат

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички