Прекратиха срещата между ЦСКА и Залцбург поради неприятен инцидент


Прекратиха срещата между ЦСКА и Залцбург поради неприятен инцидент
Снимка: Cska.bg

5127 0

Контролната среща между РБ Залцбург и ЦСКА не излъчи победител. Домакините водеха с 2:1 след пълен обрат, но неприятен инцидент с човек извън игрището наложи прекратяването на мача

Все още яснота по случая няма, но двата тима решиха последният съдийски сигнал да бъде свирен преждевременно. Медицински хеликоптер пристигна на базата, за да отведе пострадалия.

Иначе резултатът бе открит след прекрасно изпълнение на Станислав Шопов от пряк свободен удар (28'). Паритета от корнер възстанови Роко Симич с глава (37'). Второто попадение за домакините бе дело на Жуниор Адаму след грешка на Густаво Бусато (52').

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ:

Началните минути на мача двата отбора започнаха предпазливо. И домакините, и гостите разчитаха на дълги топки, но и двете отбрани бяха солидни и не допуснаха грешки.

През първите 20 минути "армейците" показаха по-голям хъс. Промяна в играта на "червените" се видя с това, че разчитаха на изключително голям брой къси и двойни подавания, чиито процент на успеваемост беше висок. Австрийците от своя страна играха изключително припряно и агресивно.

Най-чистото положение до момента през първото полувреме дойде в полза на домакините. Стражът Густаво Бусато се размина с топката, оставяйки зад гърба си Ван дер Бремпт. Защитникът обаче бе неутрализиран от Галин Минков. (24')

Въпреки лекия натиск от Залцбург ЦСКА удари първи. Фантастичен гол на Станислав Шопов изведе "армейците" напред в резултата. Атакуващият полузащитник получи правото да изпълни пряк свободен удар от дясната страна на наказателното поле.

Новият номер 8 на "червените" фалцира топката по прекрасен начин, оставяйки безпомощен вратаря Мангъл. (28')

Ситуацията в състава на Саша Илич се усложни още повече. Сред многото контузени се присъедини и Жеферсон. Халфът получи разтежение още в началото на срещата. Той реши да остане на терена, но болките го принудиха да напусне преждевременно. (32')

Отговорът на "червените бикове" не закъсня. След ъглов удар последва неразбирателство в наказателното поле на родния тим. Това даде шанс на противников играч да отклони топката към първа греда, която бе засечена от забравения Роко Симич. (37')

Попадението сякаш даде криле на домакините, които стигнаха до ново голово положение. Бернардо бе изведен очи в очи с Бусато и само прекрасната намеса на стража предотврати пълен обрат. (39')

Секунди преди края на първите 45 минути 31-кратният шампион на България можеше да върне преднината си. Шопов се озова в наказателното поле на опонента с топка в крака и единствено умелата намеса на противниковата защита, която блокира силния удар, спаси Залцбург.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ:

Втората част от мача започна с още една доза неприятни вести за наставника на ЦСКА Илич. Тибо Вион получи контузия, която наложи да бъде заменен. 

7 минути след подновяването на играта домакините осъществиха обрат. Грешка на Бусато, който не разчете отправена към него наглед лесна топка, позволи на влезлия като резерва Адаму да реализира. (52')

Представилите се на много високо ниво Калоян Кръстев, Станислав Шопов, Християн Петров и Иван Турицов, бяха заменени от Асен Дончев, Марк-Емилио Папазов, Енес Махмутович и Яник Вилдсхут. (62')

Невероятно двойно спасяване направи Бусато. Бразилецът спаси 2 изключително трудни положения от непосредствена близост. Това бяха и последните действия на стража, който отстъпи мястото си на Димитър Евтимов. (64')

Срещата бе прекратена поради неприятен инцидент с човек край тъч линията. Яснота около случая не бе внесена, но двата тима решиха последният съдийски сигнал да бъде чут преждевременно след повече от 10 минути пауза.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ: 

ЦСКА: Густаво Бусато (к), Иван Турицов, Амос Юга, Християн Петров, Галин Минков, Жеферсон, Лазар Туфегджич, Тибо Вион, Маурисио Гарсес, Станислав Шопов, Калоян Кръстев

РБ Залцбург: Мангъл, Ван дер Бремпт, Симич, Диара, Форсън, Самсън Тижани, Оулсу, Имбертсбергер, Васкес, Молнар, Бернардо

ПРЕДИ МАЧА:

Възпитаниците на Саша Илич влизат в третата си контрола с актив от една загуба и една победа. "Червените" започнаха алпийския си лагер с разгромна загуба от Гройтер Фюрт с 1:4, а след това победиха драматично аматьорите от Кематен с 5:3. И в двете срещи взеха участие доста юноши на българския гранд или играчи, които не са част от ядрото на вицешампиона. 

Днешната контрола се очертава да е най-интересната от серията, а в миналите дни се появи информации, че лично старши треньорът я е уредил. Междувременно се очаква Илич да заложи на най-добрите футболисти, с които разполага, за да тества евентуален състав за първите кръгове от родния елит, който започва след около две седмици. 

От друга страна Илич е ограничен на някои позиции, като например в защита, където нидерландското дуо Матей и Кох е контузено, а в предни позиции суперзвездата Жорди Кайседо още не се е появила в Австрия, след като имаше ангажименти с родината си Еквадор. Георги Йомов също още не е взимал участие в проверките на ЦСКA, тъй като бе с националите на България. От лагера на "лъвовете" се върна с изкълчен глезен, а в мачовете от Лигата на нациите не е взимал участие.

Следващата проверка на "червените" е след три дни срещу Сепси.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички