"Мрежа от детайли": От топ 8 само ЦСКА не е получавал дузпа в Първа лига през сезона - кой е лидер?


"Мрежа от детайли": От топ 8 само ЦСКА не е получавал дузпа в Първа лига през сезона - кой е лидер?
Снимка: колаж: SportLive.bg, снимки: LAP.bg

8780 0

"Мрежа от детайли" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни и ключови щрихи във футбола. Чрез нея ще научавате или ще си припомняте важни и интересни детайли както за българската Първа лига, така и за топ 5 първенствата на Европа.

Само ЦСКА и още 5 отбора не са получавали дузпа

По традиция в понеделниците насочваме поглед към родното първенство. В този материал ще се възползваме от паузата за мачовете на националните отбори и ще направим равносметка за шампионата ни, касаеща конкретен детайл - дузпите.

Десет различни отбора от българската Първа лига са получавали 11-метрови наказателни удари до момента. Прави впечатление, че от топ 8 единствено ЦСКА не е изпълнявал дузпа до момента ("червените" са изиграли седем срещи).

Освен "армейците" другите пет тима от първенството са Хебър Пазарджик, Ботев Враца, Славия, Етър и Пирин Благоевград. Така от отборите над последната шестица (която ще оформи "групата на изпадащите") единствено ЦСКА и Хебър не са получавали дузпи.

Първият във временното класиране Локомотив Пловидв пък е имал само един 11-метров наказателен удар. Той бе реализиран от Джовани, за да бъде постигнат важния успех с минималното 1:0 над Пирин Благоевград.

Кой е получавал най-много дузпи в Първа лига през сезона?

С най-много получи дузпи е Черно море (5). Там Атанас Илиев е вкарал три от три, но Пабло Аварес е реализирал една от две. ЦСКА 1948 е втори по този показател (4). Педриньо е реализирал две от три, докато Ивайло Чочев е бил точен от единствения си опит.

Локомотив София и Арда Кърджали са имали по три, като столичните "железничари" се безгрешни чрез Красимир Станоев и Димитър Митков. За Арда Абубакар Тунгара и Радослав Цонев са били точни, но Тонислав Йорданов пропуска.

Ботев Пловдив и Лудогорец са получили по две дузпи. Мартин Секулич се отчита с гол и пропуск за "канарчетата", докато при "орлите" Кирил Десподов е точен, но новото попълнение Квадво Дуа пропуска.

Левски, Берое и Крумовград са получавали по една. Рикардиньо се е разписвал за "сините", Александър Колев за новака в елита ни, докато Франческо Селесте се е отчел с пропуск за "заралии".

Така от старта на сезон 2023/24 в българската Първа лига са дадени общо 23 дузпи. От тях 6 са били пропуснати, а другите 17 са били реализирани.

Още от рубриката на SportLive.bg - "Мрежа от детайли".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички