Момчил Цветанов: Ще си татуирам ЦСКА, когато влезем в "А" група


Момчил Цветанов: Ще си татуирам ЦСКА, когато влезем в "А" група

2027 0

Крилото на ЦСКА Момчил Цветанов даде интервю пред Канал 3, в което говори за престоя си на "Армията". Любопитното е, че Цветанов бе съотборник в Литекс с настоящия си треньор Христо Янев.

- Момчиле, как ти се струва атмосферата в ЦСКА?

- Изключителна. Дори на контроли, и то в работни дни идват страшно много хора. Публиката ни дава страхотен заряд и увереност. За мен е голяма чест да играя за клуб като ЦСКА, който има такава голяма подкрепа.

- Как си чисто физически, не игра в първите три проверки заради травма?

- Малко съм назад с подготовката. Два месеца водих занимания на облекчен режим, защото имах проблеми с коляното. С нашите терапевти и треньорски щаб преценяваме, че трябва стъпка по стъпка да се връщам на терена, за да не получа нова контузия.

- Как се съгласи да дойдеш в ЦСКА, при положение чe скоро игра в А група, а сега отиваш в съвсем различно първенство?

- За мен няма значение. Когато ми се обади Гриша Ганчев, останах доста приятно изненадан. Поговорихме около три минути и няколко часа по-късно отново ми се обади. Тогава му казах и своето решение. Решението дали да дойда в ЦСКА го взех дори без да се замисля.

- Какви впечатления имаш от "В" група?

- Нямам никакви наблюдения, не съм играл в тази дивизия, но ще ми бъде интересно. Гледам на това като на ново предизвикателство в живота ми.

- Следиш ли какво се случва в бившите ти отбори Литекс и "Ботев"?

- Да, гледах мача на "Ботев" с Монтана (0:6) и останах много изненадан от слабото представяне на тима. Не мога да си го обясня. Но пожелавам успех в първенството и на "Ботев", и на Литекс.

- С Христо Янев беше съотборник в Литекс, а сега ти е треньор. Каква е разликата между играча Янев и наставника Янев?

- Доста е голяма. Когато е на скамейката и дава наставления, го гледаме с нужния респект. Работи се много лесно с него. Той е уравновесен, интелигентен човек. Предава информацията по най-лесния и достъпен начин за нас. Няма никакъв проблем да се работи с Янев. Макар че на първата тренировка ми беше странно, като го видях да пише на дъска и да държи хронометър (смее се).

- Надявал ли си се някога да играеш за ЦСКА?

- Винаги съм искал да играя за многобройна, силна публика, която да те вдига с подкрепата си. Тази на ЦСКА е просто фамозна. Нека бъдат като юмрук зад нас и да ни подкрепят все така усилено.

- Запознат ли си с някой от отборите във "В" група?

- Не. Не знам срещу какво се изправям. Нямам никаква представа за какво става въпрос. Тепърва предстои да разбера.

- Остава ли ти място място по тялото за татуировка на ЦСКА?

- Място има. Стига да влезем в А група, ще си направя татуировка на по този повод.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички