ЦСКА взе страха на Вихрен с пет гола в контрола


ЦСКА взе страха на Вихрен с пет гола в контрола

1338 0

ЦСКА победи Вихрен (Сандански) с 5:1 в контрола на  Българска армия". Този резултат е най-малкото, с което се отърваха гостите. Двата тима от новия сезон ще играят в Югозападната "В" група и "армейците" ще имат сериозно психологическо предимство. 

"Червените" откриха още в 5-ата минута. Преслав Йорданов получи пас отдясно в наказателното поле и подаде добре към Александров, който изпревари футболист на Вихрен преди да простреля вратаря.  

В 10-ата минута когато Йордан Йорданов засече с глава центриране от корнер на близката греда за 2:0.

Преслав Йорданов отбеляза трети гол в 15-ата минута след брилянтен фалцов изстрел с десния крак извън наказателното поле. Футболистите на Христо Янев не спряха дотук. В 21-ата минута Ангел Грънчов проби по дясното крило и намери непокрития Маламов, за когото не бе проблем да реализира ново попадение - 4:0 за ЦСКА.

Последва отпускане в армейските редици и в заключителните секунди на първата част Вихрен върна един гол. Даниел Пехливанов бе съборен в наказателното поле от Ангел Грънчов и реферът отсъди дузпа, която Ласков технично реализира.

След почивката футболистите в червено отново наложиха сериозен натиск и в 49-ата минута бяха близо до пети гол. Резервата Николай Цветков стреля от фаул, но и след намесата на стража на гостите Пангев топката се отби в напречната греда и излезе в корнер. След неговото изпълнение сантиметри не достигнаха на Маламов да реализира на празна врата.

Петото попадение дойде малко по-късно. В 52-ата минута Момчил Цветанов получи извеждащ пас леко вдясно и копна топката над излезлия да го пресрещне вратар на гостите за 5:1 за ЦСКА.

Само 180 секунди по-късно шут на Цветанов премина опасно близо покрай лявата греда на Пангев.

В 72-ата минута Костадин Кафтанов стреля отдалеч по земя и не бе близо до целта, но Анатоли Господинов плонжира и изби в корнер. Армейците отговориха със самостоятелен пробив на Божилов, който завърши с шут в ръцете на вратаря. Секунди след тази ситуация Божилов можеше да се реваншира, когато бе изведен очи в очи с вратаря на Вихрен, но прехвърлящият му удар излезе в аут.

В 85-ата минута Вихрен бе близо до своето второ попадение, но Владимиров изпусна сам срещу проявилия класа в тази ситуация Господинов.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички