Министърът на спорта Андрей Кузманов на среща с ЦСКА за "Българска армия"


Министърът на спорта Андрей Кузманов на среща с ЦСКА за "Българска армия"
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

1338 0

Министърът на младежта и спорта Андрей Кузманов е разговарял с ЦСКА за бъдещето на „Българска армия“ и базата в Панчарево. Ето какво съобщават от ММС:

"С РМС № 630 от октомври 2019 г. беше решено да се учреди съвместно дружество между "Сердика Спортни имоти" ЕАД и ПФК ЦСКА-София ЕАД. Към момента футболният клуб е в договорни отношения за плащане на наем за ползването на стадион "Българска армия" и базата в Панчарево.

Министърът на младежта и спорта Андрей Кузманов е провел срещи с представители на ръководството на ПФК ЦСКА-София ЕАД. По време на разговорите са обсъждани финансови подробности за наемните отношения по договора за ползването на стадион "Българска армия" и тренировъчната базата в Панчарево от футболния клуб. Собственик на съоръженията е "Сердика Спортни имоти" ЕАД, чийто принципал е ММС. След окончателно уреждане на финансовите взаимоотношения ще се премине към следващия етап по реализиране на съвместния проект, с което ще се осигури желаната база от футболния клуб.

При учредяването на новото дружество ще бъдат прекратени наемните отношения за двата спортни имота между двете страни", се казва в съобщението.

От ЦСКА заявиха пред Actualno.com, че и двете страни имат желание и воля за споразумение. Преговорите са на високо ниво и в момента в тях участват юристите. От клуба все още нямат повече конкретика, но когато се появи информация, тя ще бъде изпратена до медиите.

Ето как бранител на ЦСКА описа равенството с Бодьо/Глимт.

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Кратки истории


СНИМКИ: Денят, в който НЛО прекъсна мач в Италия

Преди 67 години футболен мач във Флоренция, Италия, беше прекратен в самия му разгар. Футболисти и зрители...

Реклама

Най-четени новини


виж всички