Миньор (Пк) е последният тест за ЦСКА от есенния дял във "В" група


Миньор (Пк) е последният тест за ЦСКА от есенния дял във "В" група

1344 0

Днес Миньор посреща ЦСКА в Перник в после­ден есенен кръг от първенство­то. Срещата започва в 12:15 часа, а при победа армейците ще изравнят свой рекорд от есента на 2002 година. Тогава тимът, воден от Стойчо Младенов, записа само успехи във всичките си 13 шампионатни срещи от първия полусезон. Го­ловата разлика на червените бе 35:5, като в състава бе нас­тоящият старши треньор Христо Янев, а водещ реализа­тор бе Велизар Димитров. Ицо днес се връща в Перник, след ка­то през изминалия шампионат води именно жълто-черните -от януари до края на сезона.

ЦСКА е убедителен лидер в първенството с 15 победи (ед­на служебна с 3:0) от 15 мача и 62:1 на голова разлика. Отделно, ако армейците победят, това би било тяхна 23-та по­редна победа във всички турни­ри.

"Червените" тръгнаха за Пер­ник днес сутринта. За пореден път извън групата остана кри­лото Павел Головодов, но в списъка са Иво Иванов и Радой Божилов, които доста рядко получават шанс за изява. За ви­зитата на Миньор пътува и 15-годишният бранител Вален­тин Антов. Отборите ги очак­ва изключително тежък и кален терен.

Под рамката за ЦСКА ще зас­тане Анатоли Господинов. Отбраната запазва вида си от победата над Пирин ГД (4:0) -Динчев отдясно, Райчев отля­во, а в центъра Грънчов и Чор­баджийски. В предни позиции се очаква отново да бъде напра­вена ротация и Преслав Йорда­нов да застане на върха на ата­ката. Христо Янев има дилема кой да започне като дясно кри­ло. Опциите са Цветков и Са­шо Александров. Вторият има аргументи, тъй като миналия сезон играеше за Миньор, свик­нал е с тежкия терен, а и показ­ва добро представяне, след ка­то се завърна след дълго лече­ние на травма.

В лагера на Миньор ситуаци­ята е доста тежка. "Жълто-черните" изпитват много сериоз­ни кадрови проблеми в защита - Олегов и Райков са контузени, а Сидер Томов е наказан. Това ще наложи треньорът Петър Анестиев да търси начин да за­пуши оставените от тях дуп­ки, като не е изключено като титуляр по левия бек да започ­не момче от школата.

Перничани ще разчитат най-вече на вътрешния халф Илиян Илиев, нападателя Симе­он Ганчев и действащия зад не­го Томислав Павлов. В защита пък най-опитен е Виктор Софрониев, който е със солиден стаж в А група. Димитър Пантелеев изкара едномесечен престой в ЦСКА през лятото, но не бе одобрен от Христо Янев и се върна в Миньор.

Полицията в Перник ще взе­ме специални мерки за сигур­ност в сектора на агитката на ЦСКА.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички