Махнаха 1/3 от тревата на "Армията", ясна е стойността на ремонта


Махнаха 1/3 от тревата на "Армията", ясна е стойността на ремонта
Снимка: БГНЕС

1404 0

Ремонтните дейности на стадиона на ЦСКА "Българска армия" продължават с пълна сила. Работниците вече са премахнали над 1/3 от тревната настилка на терена. Вчера изпълнителите товареха отстранените чимове за извозване извън стадиона.

Очаква се в следващите няколко дни багерите да доразкопаят и останалата част от игрището.

Част от отстранените чимове бяха изпратени в комплекс "Царско село", за да послужат за подобрение на един от терените.

Пълната подмяна на тревното покритие на "Армията" трябва да завърши преди старта на новия сезон. Така "червените" ще имат на разположение идеален терен за следващото първенство. Настилката, която ще бъде поставена, идва от Холандия.

Това е и първата по-сериозна подмяна на игрището на "Армията" от 25 години. За последно бе направена по-сериозна подмяна на настилката през 1990 г. След това на няколко пъти имаше единствено козметично обновяване, като последното беше преди 4 години.

Най-вероятно под новото тревно покритие ще бъдат поставени и тръби за отопление, но това е въпрос, който все още се дискутира и окончателно решение ще има през следващата седмица.

Паралелно с работата на "Армията" върви и пълното обновяване на двата терена в Панчарево, както и основно почистване. Цялата краткосрочна инвестиция от страна на благодетеля на ЦСКА Гриша Ганчев в базата ще е на стойност около 850 000 лева.

Подобренията са били одобрени от министъра на спорта Красен Кралев. След това се планират много мащабни ремонтни дейности по "Армията", като най-вероятно ще се започне със секторите В и Б.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички