Лъже ли за възрастта си нападателят на ЦСКА Али Соу?


Лъже ли за възрастта си нападателят на ЦСКА Али Соу?
Снимка: Официален сайт на ЦСКА

13494 0

Лъже ли за възрастта си нападателят на ЦСКА Али Соу? Такъв въпрос възниква на фона на медийна публикация отпреди шест години, в която се твърди, че има вероятност гамбиецът да е роден през 1988 година, а не 1994-та - както показват данните му в картотеката.

На 3 май 2014 г. световноизвестната новинарска агенция "Асошиейтед Прес" (АП) пише, че отборът на Гамбия до 20 години е нарушил правилата в квалификационен мач срещу Либия, като е използвал петима играчи, родени по-рано от 1995 г., каквито са били изискванията за тази възрастова група. 

"Един от играчите, нападателят Али Соу от италианския Киево, може да е на 25 години, съобщават от Африканската футболна конфедерация, след като са намерени документи от 2012 година, които посочват за негова рождена дата 14 октомври 1988", пише в публикацията на АП.

За действията си Гамбия получава наказание за 2 години без футбол - както на национално, така и на клубно ниво. Половин година по-късно наказанието е вдигнато, но без да оправдават действията на гамбийската федерация. "Това е чисто административна грешка отпреди години. Сигурен съм, че има някакво недоразуение", казва президентът на гамбийската федерация по това време Мустафа Кебе.

По официални данни Али Соу е роден на 14 юни 1994 година, което го прави невалиден за въпросния мач. Остава въпросът обаче дали Соу лъже за рождената си дата - при това с близо шест години. От SportLive опитахме да се свържем с представител на ЦСКА за коментар, но без резултат. 

Голмайсторът на ЦСКА пристигна на стадион "Българска армия" през септември 2018-а под наем, а в по-късен етап бе привлечен за постоянно. Високият 191 сантиметра нападател бе собственост на Киево в периода 2013 - 2019 г., като успя да обиколи осем отбора под наем през годините.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички