Лудогорец разчлени неузнаваем ЦСКА за исторически бой над "червените"


Лудогорец разчлени неузнаваем ЦСКА за исторически бой над "червените"

18343 4

Лудогорец е все по-близо до четвърта поредна титла в „А” група, след като тази вечер на своя стадион в Разград стигна до изключително лесна и разгромна победа с 4:0 срещу беззъб ЦСКА във 2-ия кръг от топ 6 на елитния български ешалон.

„Орлите” отбелязаха по голове във всяко едно от полувремената, като контролираха двубоя през цялото време и не оставиха никакви шансове за „армейците”, които продължават да не са отбелязали гол през календарната 2015 година.

Първото попадение в мача беше дело на Александър Барт, който в 36’ засече отлично центрира от фланга и откри резултата. В 64’ Марселиньо пък подпечата победата на своите, след като надскочи Оршулич и отново с глава – 2:0.

До края на двубоя Лудогорец можеше да увеличи значително аванса си, но вкара „само” още два. Мисиджан в 80’ успя да се разпише – 3:0, а крайното 4:0 беше оформено от Жуниор Кишада.

Това беше и най-убедителната победа за един от двата съперника в историята на съперничестовто им. ЦСКА продължава да няма гол в Разград в „А” група, както и от ноември месец миналата година. Единствената победа на „армейците” в Разград пък е за Купата на България преди няколко години.

Тази победа увеличи аванса на шампионите на върха на 6 точки, 8 кръга преди края на шампионата.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Първото по-интересно положение дойде във 2', когато "червените" стигнаха до корнер. Галчев стреля след центрирането, но прекалено неточно. Минута по-късно при контраатака Кайсара центрира към Ешпиньо, но защитник успя да блокира бразилския халф.

В 4' дойде и най-опасното положение. Кукоч пробва центриране отляво, но топката рикошира в защитник. Така тя стигна до Николич, който гардира добре, а след това стреля в долния десен ъгъл, но Владислав Стоянов се отчете с прекрасно спасяване с крак.

Лудогорец бързо успя да отговори след индивидуален пробив на Марселиньо, който стреля от границата на наказателното поле, но Уваренко се намеси уверено и улови. В 12' при опасно центриране от свободен удар на Ешпиньо Тунчев успя да блокира Безяк, преди нападателят да отбележи.

Няколко минути по-късно се стигна до най-скандалния момент в мача. В 22' Моци и Николич скочиха за висока топка, но с десния си крак румънецът засече ужасяващо с бутоните гръдния кош на нападателя на ЦСКА. Съдията обаче дори не показа картон.

В 28' се стигна до изключително положение за Лудогорец. Василев и Кукоч не успяха да комбинират и топката достигна до Марселиньо. Той изведе Безяк, който стреля, но топката профуча на сантиметри встрани - уникален пропуск, като топката се оплете в мрежата от външната страна и сериозно заблуди зрители и коментатори на срещата.

В 35' Уваренко се отчете с нова отлична намеса, след като при удар отдалеч на Марселиньо успя да избие в корнер. При последвалото центриране от крилото Александър Барт успя да надскочи всички и с глава да даде аванс на шампионите - 1:0 за Лудогорец.

3 минути преди края на първата част Безяк можеше да удвои резултата. Мисиджан проби и центрира отляво, но Уваренко успя да спаси.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част отново почна с натиск на "орлите", които можеха да удвоят още в 47'. Мисиджан се откри на добра позиция, но ударът му профуча встрани от вратата. Няколко минути по-късно Оршулич пробва късмета си отдалеч, но Стоянов не беше на мястото си и отрази без проблем.

В 53' при разбъркване пред наказателното поле на Уваренко Безяк нанесе много силен и точен удар в долния десен ъгъл, но вратарят с брилянтен рефлекс запази разликата минимална. Няколко минути по-късни Милисавлевич центрира отляво на Николич, който стреля добре с глава, но малко над вратата.

В 64' двубоят почти беше решен. Мисиджан развинити Венци Василев отляво и центрира отлично в наказателното поле. Там Оршулич проспа ситуацията, а Марселиньо от два метра прати топката в обсега на Уваренко. Вратарят обаче не успя да отрази силния удар.

Логично, темпото в мача спадна, а ЦСКА все пак можеше да отбележи първи гол през сезона. В 78' Кукоч проби отляво и намери отлично Луис Соарес в наказателното поле, но от 2 метра крилото не успя да засече точно във вратата.

След това положение Лудогорец вкара и третия си гол. Оголени отляво, "червените" допуснаха Абало да пробие към наказателното поле. Той пусна за Марселиньо, който със залъгващо движение без да докосва топката освободи пространство за Мисиджан, който с премерен удар от 13 метра направи резултата 3:0.

Това обаче не беше всичко в мача, а 2 минути преди края на добавеното време домакините стигнаха до четвърти го. Мисиджан надбяга Тунчев при контраатака, а след това комбинира с Кишада, който реализира безпроблемно сам срещу Уваренко - 4:0.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Старши-треньорът на домакините Георги Дерменджиев залага на Върджил Мисиджан отдясно и Даниел Абало отляво на нападението, оставяйки Михаил Александров на резервната скамейка. Безяк води нападението на тима, докато Ешпиньо заема мястото на Златински в средата на терена. Брайън Ангуло е на пейката.

Съставът на ЦСКА претърпя повече промени, като за първи път след тежка контузия на терена се завръща Иван Стоянов, който в предни позиции ще си партнира с Николич, Жоан Фелипе и Милисавлевич. Маркиньос и Соарес са на резервната скамейка, докато Уваренко отново е предпочетен за титуляр.

Тази вечер в Разград бележи дебюта на Галин Иванов начело на ЦСКА, след като той замени Стойчо Младенов начело на "червените". Мачът обаче се очертава тежък за 31-кратните шампиони, които имат само 1 победа над Лудогорец, и то за Купата.

Освен това до момента в Разград 31-кратните шампиони нямат отбелязан гол, което внася допълнително напрежение в селекцията на Галин Иванов.

В момента Лудогорец води с 3 точки на прекия си конкурент за титлата и ЦСКА ще се бори със зъби и нокти, за да запази шансовете си за 32-и триумф в "А" група.

Лудогорец - ЦСКА 4:0 (36' Барт, 64' Марселиньо, 80' Мисиджан, 90+2' Кишада)

Лудогорец: Стоянов, Минев, Барт, Моци, Кайсара, Дяков, Ешпиньо, Марселиньо, Абало, Мисиджан, Безяк

ЦСКА: Уваренко, Кукоч, Тунчев, Оршулич, Василев, Сънди, Галчев, Стоянов, Рибейро, Милисавлевич, Николич

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички