Петричев: Пробив в УЕФА осигурява бюджета за цял сезон на клубовете ни


Петричев: Пробив в УЕФА осигурява бюджета за цял сезон на клубовете ни

1321 0

Лудогорец и Литекс бяха българските представители на 14-ата асамблея на Европейската клубна асоциация, която се проведе в Стокхолм. "Орлите" бяха представени от президента Александър Александров и изпълнителния директор Ангел Петричев. Не само заради присъствието на престижния форум, но и заради предстоящите мачове с ЦСКА и Левски и строителството на трибуна "Моци", „Меридиан Мач" потърси Петричев. Ето какво каза той.

СРЕЩАТА В СТОКХОЛМ И НОВИТЕ ПРИХОДИ ОТ УЕФА

Това беше изключително сериозен форум, на който присъстваха представители на всички големи европейски клубове. Относно новите приходи от УЕФА, бих казал, че това е една отлична новина за българските клубове. Ние знаехме за тези промени преди около 2 години. Ако през следващия сезон някой български отбор направи пробив в евротурнирите, той ще може да си осигури бюджета за един сезон. Ако в момента ние се класираме за групите на Лига Европа, отпадайки в плейофите за Шампионската лига, то ще приберем измежду 5 400 000 и 6 000 000 евро. А тук не слагам парите от победи в групите. Знаете, че за последните две години ние изкарахме огромни суми от участието си в турнирите. Отделно от това, ние печелим приходи и по други начини - от продажба на тв права, от приходи от билети и фен-артикули, както и от рекламни договори.

ДОПИНГ ТЕСТОВЕТЕ СЛЕД СРЕЩАТА С ЦСКА

Още в началото на седмицата ние решихме да платим за допинг проба след мача с ЦСКА. Това за нас е стандартна процедура за големите дербита. Знаете, че трябва да се плати за центъра в Атина, защото в България няма пари за проби. Да се съмняваме във футболистите на ЦСКА? Не, няма такова нещо. Чух някъде, че те настояли за допинг тестове. Това може би не е информация от „Българска армия", а по скоро измислица. Ние изобщо не се притесняваме от допинг проби. Знаете, че докато играехме в Европа, бяхме под мониторинг на УЕФА и те по всяко едно време можеха да изискват програмата на отбора и местоположението на всеки един футболист. Както и разбира се да взимат проби на играчите.

ОТ МАЧОВЕТЕ С ЦСКА И ЛЕВСКИ

Спокоен съм преди битките с двата отбоpa. Знам какво да очаквам и мисля, че ще бъде голяма битка. Както с ЦСКА, така и с Левски. Предполагам, че и двата тима ще са много мотивирани срещу нас, но според мен ще завършим с добри резултати.

СЛУЧВАЩОТО СЕ В ЦСКА

Съвсем умишлено не следя това, което се случва в ЦСКА. Имам си достатъчно ангажименти в Лудогорец, което за мен са на първо място.

ОТКРИВАНЕТО НА ТРИБУНА "МОЦИ"

Постоянно чета, че сме поставили някакви срокове за откриването на трибуна „Моци". А истината е, че няма такова нещо. Както се вижда, строежът върви отлично, но ние не бързаме за никъде. Очаквам съвсем скоро да обявим крайния срок, в който ще завършим трибуната.

РЕШЕНИЕТО НА БФС ЗА ТИТУЛЯР ПОД 21 Г.

Този въпрос трябва да го зададете на треньора или спортния директор. Той касае директно тях.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички