Любослав Пенев: Стойчо Младенов постъпи долно и лицемерно, време е да престане да мрънка и мяука


Любослав Пенев: Стойчо Младенов постъпи долно и лицемерно, време е да престане да мрънка и мяука
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

4953 0

Бившият старши треньор на ЦСКА Любослав Пенев говори за първи път след уволнението си от стадион "Българска армия". Пенев изказа своята гледна точка за събитията около неговото уволнение и промените в клуба. Той отново подчерта, че в клуба има "къртици", които изнасят информация. Любо Пенев се изказа остро и срещу новия наставник на ЦСКА Стойчо Младенов, като заяви, че е постъпил долно и лицемерно за това, че не му е казал предварително, че води преговори за треньорския пост в клуба.

"Минаха 2 седмици откакто ме уволниха. Искам да внеса яснота по някои теми. Спазих мълчание, проявих уважение, но аз не получавам същото, което за мен не е нормално. Преди 2-3 седмици ви казах, че излиза информация от клуба от хора, които работят в редиците на ЦСКА, но работят против ЦСКА. Това не е нормално и е редно хората, ангажирани с управлението на клуба, да вземат мерки. Има къртици и подводници, които работят против ЦСКА", започна Любо Пенев.

"Това, което се тиражираше през тези 2 седмици, е информация, която е събрана, показана и от там хора, които не разбират, коментират какво е правено и какво не е правено. За мен това е една застраховка срещу взети грешни решения и евентуално бъдещи неуспехи. Искам да уточня - аз съм от ЦСКА и не искам ЦСКА да не успява. Искам ЦСКА да успява и да се развива. 

Стигам до извода, че пак работим на парчета - треньор на три месеца, след четири, след шест - пак. Приемам решението на ръководството. Но за мен не е приемливо твърденията за извършената работа през този период. И добавям, че когато имаме уговорка, е редно да се спазва от двете страни.

Любослав Пенев е разочарован от поведението на Стойчо Младенов, с когото са били съотборници в миналото. Пенев заяви, че Младенов е постъпил лицемерно, като не му е казал, че води преговори за треньорския пост в ЦСКА. "Не е мъжка постъпка, страхотно лицемерие, много гадна и долна постъпка... Да беше дошъл да ми каже "Любо, преговаряме..."

"Стойчо Младенов е редно да престане да мрънка, да мяука и да се оплаква. Той получава страхотно наследство в ЦСКА, което да развива. Ако не разбира как да го развие, това си е негов проблем. За 2-3 месеца, в които съм работил с отбора, съм направил максималното. Ако Стойчо Младенов е недоволен от отбора, защо го поема? Стой си вкъщи! Щом не ти харесва отбора, не го поемай! Пак повтарям, че отборът е много добре подготвен физически, технически и тактически", каза Пенев.

По отношение на изтеклото видео от тренировка с тежести с Мено Кох и физическите натоварвания в ЦСКА, Пенев уточни, че не е имало нито една мускулна контузия в отбора и допълни: "Търся сила, бързина, гъвкавост. Това са тестове, които се правят един или два пъти годишно. Това е базата, върху която стъпваме, за да направим индивидуална програма на всеки един футболист. Всичко е добре премерено, калкулирано. Момчетата са запознати, които не са окей с тестовете, не ги правят."

"Аз съм от ЦСКА и искам този клуб и този отбор да се развива. Пожелавам успех на абсолютно всички! На футболистите, на персонала, на всички треньори и ръководство - без изключение! Винаги ще съм на разположение, но да е по професионален и цивилизован начин.

Не съм ядосан, просто искам отбора да се развива по най-правилния начин. Не ми харесва начинът, по който става тази промяна. 12 часа вечерта, махат ни всички, окей - явно това е методиката. Както виждаш, съм абсолютно спокоен.

Аз разговарям основно с директорите и със Стойчо Стоилов. С ръководството нямам контакти, Дани Ганчев съм го виждал 1-2 пъти в началото. На мене ми се обади Стойчо Стоилов и ми каза, че всички ни уволняват - в 12 вечерта, след мача с ЦСКА 1948. 

Аз имах пълната власт в спортно-техническата част. С едно изключение - това е селекцията. Ръководството на клуба се занимава изцяло със селекцията, което означава, че си носят цялата отговорност. Сега ръководството трябва да внимава със Стойчо Младенов, защото той обича да участва в абсолютно всички трансфери под всякаква форма. Това не е тайна, това си е публична информация", завърши Любослав Пенев.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички