Любослав Пенев е най-успешният треньор срещу Лудогорец


Любослав Пенев е най-успешният треньор срещу Лудогорец
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

1574 0

Любослав Пенев е най-успешният треньор в България в мачовете срещу Лудогорец, пише "Тема спорт". Наставникът на ЦСКА редовно създава проблеми на разградчани, като единственото му поражение срещу този съперник дойде в 1/8-финалите за Купата, когато Царско село загуби от Лудогорец с 1:2.

За първенство обаче Пенев е непобеден от "зелените" в пет мача. Дебютът му срещу Лудогорец е на 24 октомври 2011 г., когато Ел Голеадор беше начело на Литекс. Тогава ловчанлии се наложиха с резултат 2:1 с голове на Георги Миланов и Христо Янев.

Начело на ЦСКА Пенев записа нулево равенство срещу този противник на 9 май 2015 г. На 3 април 2019 г. в 1/4-финал за Купата на страната "армейците" отстраниха Лудогорец с победен гол на Рубен Пинто. Този мач е смятан за един от най-силните на ЦСКА в последните години.

Следващите три двубоя на Пенев са начело на Царско село, като през есенния полусезон двата тима завършиха наравно 1:1. Така бившият голмайстор на Валенсия има 2 победи, 4 равенства и 1 загуба срещу "орлите".

Повече за подготовката на ЦСКА прочетете тук.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички