Левски срещу ЦСКА за реформите в Първа лига


Левски срещу ЦСКА за реформите в Първа лига

1249 0

Отборите на Левски и ЦСКА изразиха противоположни позиции около новия формат на Първа лига. От Професионалната футболна лига изпратиха анкета до всички клубове относно това как да се провежда шампионатът - дали той да бъде разширен до 16 отбора или не.

От Левски са се обявили "за" промяна на формата, докато от ЦСКА са гласували против. Против реформата е и ЦСКА 1948, като от клуба преди няколко дни разпространиха и официално становище по въпроса. От Лудогорец и Берое са се въздържали. Същата ситуация е и с Арда, които не заемат крайна позиция.

9 отбора от Първа лига са били за предложение за увеличаване на елита. Основно решението е било подкрепено от отборите, борещи се за оцеляване. От подкрепилите решението само Локомотив Пловдив, Черно море и Левски не са пряко застрашение от изпадане. Ако от БФС приемат реформата, то директно изпадащ няма да има, а последният тим ще играе бараж с третия от Втора лига.

От клубовете от Втора лига отговор са изпратили 6 отбора - Литекс е против промяната, а "за" са гласували Локомотив София, Добруджа, Септември София, Спортист Своге, Созопол и Янтра.

Повече за бъдещите планове в Левски прочетете тук.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички