Литекс се оказа най-лесният съперник за ЦСКА


Литекс се оказа най-лесният съперник за ЦСКА

12581 0

ЦСКА спечели една от най-лесните си победи през сезона в "А" група. У дома "червените" надиграха Литекс с 2:0. Тимът от Борисовата градина вече има 29 точки, с цели седем пред втория Лудогорец. Литекс остава едва пети с 19 пункта.

ЦСКА започна да налага волята си от първия съдийски сигнал, а Литекс бе напълно безпомощен на "Българска армия". За пореден път "червените" се възползваха от статичните положения и поведоха в 17-ата минута. Жуан Фелипе изпълни бързо един корнер, подаде към Луис Соарес, той центрира и Александър Тунчев се извиси за да вкара с глава за 1:0.

В 21-ата минута ЦСКА получи пряк-свободен удар на отлична позиция, Маркиньос стреля точно, но Баривиера се разтегна максимално за да избие над гредата.

В средата на полувремето главният съдия Никола Попов можеше и да изгони Джаксън Менди за нарушение срещу откъсващия се Серджиу Буш, но му показа само жълт картон.

ЦСКА спокойно контролираше мача и Баривиера трябваше да се намесва отново в 32-ата минута, когато Жуан Фелипе отправи хубав далечен удар. Последваха два опасни удара на Тончи Кукоч и Соарес, преминали покрай лявата греда.

Литекс създаде опасно положение едва в края на полувремето, Джордан мина покрай няколко играчи на ЦСКА, но в решителния момент стреля покрай вратата.

В началото на второто полувреме Венци Василев падна на границата на наказателното поле след съприкосновение с Антон Недялков, но Никола Попов реши да не отсъди нищо и ядоса домакинските фенове.

След кротко второ полувреме, в 88-ата минута "Българска армия" избухна. Феновете станаха свидетели на фамозен гол на Еденилсон Бергонси от около 35 метра. Топката придоби уникална парабола, удари се в горната греда и влетя в мрежата. Всичко бе ясно - ЦСКА печелеше пореден мач у дома без да допусне гол.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички