ЦСКА надигра и изпусна ЧФР Клуж, "червените" продължават без гол и без победа


ЦСКА надигра и изпусна ЧФР Клуж, "червените" продължават без гол и без победа
Снимка: Официален сайт на ЦСКА

4387 0

Българският ЦСКА изигра добър мач в групите на Лига Европа срещу румънския шампион ЧФР Клуж. "Армейците" надиграха своя опонент, като това важи особено за второто полувреме, но въпреки това завършиха наравно 0:0.

Така "червените" взеха своята втора точка в групата след равенството преди седмици срещу Рома в Италия. Неприятното за българския тим е, че продължава да е без победа, а дори и без гол до този момент в тази фаза и се е залепил за последното място.

Двата тима изиграха равностойно първо полувреме, в което имаха по един добър шанс за гол. През втората част обаче "червените" тотално надиграха своя съперник, като това важи особено за заключително минути на двубоя, когато румънците се бранеха в наказателното си поле, изчиствайки всяка топка и очаквайки последния съдийски сигнал. Те останаха и с човек по-малко 5 минути преди края на редовното време, когато Чипчиу бе изгонен с втори жълт картон за симулация.

ЦСКА приключва участието си в груповата фаза на Лига Европа с домакинство на италианския гранд Рома след седмица. "Вълците" си гарантираха първото място в групата след победа с 3:1 над Йънг Бойс. Швейцарците и Клуж пък влизат в директен спор за второто място след седмица, като при победа румънците продължават напред, а при всякакъв друг резултат - отпадат.

СЪСТАВИ

ЧФР Клуж: Балградеан, Сусич, Манеа, Бурка, Камора, Чипчиу, Джокович, Рондон, Перейра, Паун, Дебелиух

ЦСКА: Бусато, Занев, Матей, Антов, Кери, Жеферсон, Юга, Вион, Санкаре, Йомов, Соу

Къде да гледаме ЧФР Клуж срещу ЦСКА в Лига Европа?

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В 49-ата минута "армейците" имаха нелоша възможност, след като Амос Юга реши да стреля от около 25 метра, а топката тупна коварно пред Балградеан. Стражът обаче все пак се справи, а и изстрелът бе в обсега му. Той не се намеси толкова убедително, но изби топката и за негов късмет нямаше играч на ЦСКА в близост.

Последва затишие, за да се стигне и до най-чистото положение през втората част. Али Соу бе изведен в 69-ата минута и стреля, но ударът му рикошира в крак на противников футболист и мина на сантиметри от страничния стълб, излизайки в ъглов удар. След неговото изпълнение не се стигна до нищо по-опасно.

ЦСКА започна да играе все по-добре с напредването на времето и създаваше все повече атаки. В 77-ата минута Вион добре залъга на фланга и центрира към Али Соу, който обаче с глава осъществи лош контакт с топката и стреля встрани от вратата от удобна позиция.

В 85-ата минута Клуж можеше да стигне до гол след напрегнато разбъркване в наказателното поле на българския тим. Секунди след това Чипчиу направи симулация, с която целеше да спечели дузпа. Съдията видя това и му показа втори жълт картон и респективно червен. Така ЦСКА остана с човек повече малко преди края.

След червения картон "армейците" натиснаха още повече и определено могат да съжаляват, че не постигнаха победата в двубоя, тъй като създадоха достатъчно положения.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Още във 2-рата минута домакините бяха много близо до гола. Той щеше да дойде от удар с глава след пряк свободен удар. Топката обаче мина на сантиметри от страничния стълб. Тибо Вион пък получи жълт картон за нарушението довело до статичното положение, още в 26-ата секунда.

ЦСКА отговори подобаващо. Кери центрира от ъглов удар, като след изпълнението Антов много технично с гръб към вратата и пета стреля, но капитанът Камора изчисти от самата голлиния.

В 12-ата минута Жеферсон направи кошмарна грешка в своята половина, Клуж организира бърза атака, като Дебелиух стреля от наказателното поле в близкия удар, но Бусато направи феноменално спасяване, за да запази равенството.

През следващите минути темпото в двубоя значително спадна и нямаше и помен от вихреното начало на двата тима. Нарушенията зачестиха, а играта се накъсваше от фауловете и от грешни отигравания. "Червените" опитваха да градят атаките си предимно чрез дълги подавания.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Резултатите в европейските двубои от груповата фаза на Лига Европа на "армейците" за тази кампания се оказа разочароващи, което предопредели още 2 кръга преди края те да нямат шанс да постигнат голямата си цел - излизане от групата и класиране за директните елиминации.

Единственият позитивен резултат за ЦСКА бе при гостуването на Рома, когато "червените" взеха точка. Истината обаче е, че те се представят на много ниско ниво (с изключение на онзи мач в Рим) и дори все още не са отбелязали попадение.

И все пак - никой мач в Европа не е безсмислен, а това важи особено за българските отбори. ЦСКА ще играе за престиж и за солидни финансови средства, тъй като при победа ще получи около 1 милион лева. Освен това, "армейците" ще имат възможност да си отмъстят на Клуж, който без особено да ги надиграе преди седмици на "Васил Левски", си тръгна с победа с 2:0 и по този начин сложи кошмарно начало на кампанията за ЦСКА.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички