Левски и ЦСКА продължават битката за място в Европа, но с едно наум за Купата


Левски и ЦСКА продължават битката за място в Европа, но с едно наум за Купата
Снимка: Официален сайт на Левски

3212 0

Днес от 16:15 часа Националния стадион "Васил Левски" отново става арена за сблъсъка между "сини" и "червени". ЦСКА е символичен домакин на Левски в първи двубой за двата тима от плейофите на Първа професионална лига.

Заради принудителната пауза заради коронавируса от БФС бе взето решение плейофите да приключат не след 10 кръга, а след 5. Това означава, че днешният сблъсък е последен за двата отбора за този сезон. Левски е на четвърто място на точка зад ЦСКА, като победа ще е много важна за "сините" за класиране за Европа.

Отборът на Георги Тодоров ще има по-трудна задача за Купата на България, след като изостава с два гола след първия мач срещу Локомотив в Пловдив. ЦСКА пък завърши 0:0 срещу Ботев Пд и към този момент класиране на финала изглежда по-реалистичЕН, предвид резултатите. Следователно и преследване на трофея, който също осигурява евроучастие. Главен съдия на двубоя ще бъде Георги Кабаков.

Проблемите в двата отбора

Както вече стана ясно, няколко дни след този двубой, и за двата тима престоят важни битки за Купата, така че ще имат по едно наум да пазят сили. Наставникът на ЦСКА Милош Крушчич трябва добре да обмисли кои футболисти ще пусне срещу "сините", тъй като рискува Евандро, Кристиян Малинов и Греъм Кери да пропуснат срещата с пловдивчани, ако получат официално предупреждение срещу Левски. Освен това под въпрос е и Стефано Белтраме, който страдаше от контузия. И въпреки че се включи в последните тренировки, не е сигурно дали ще започне титуляр.

Няколко дни преди двубоя пък се появиха снимки на двама от играчите на "червените" - Али Соу и Едвин Джеси в дискотека в Слънчев бряг. Ще бъде интересно дали Крушчич отново ще заложи на Соу, който в последните двубои се отличи със сериозни пропуски и търпението феновете на тима към него изглежда почти изчерпано.

В Левски проблемите не са малко, като тези от спортно-техническо естество не са най-важните. Неволите около клуба няма как да не се отразяват и на играчите, които 3 месеца не са получавали заплати. Въпреки това временният наставник Георги Тодоров обяви, че се надява да играчите да докажат футболните си качества в днешния двубой. Тодоров отново на пожар трябваше да поема "сините", след като се стигна до раздяла с Петър Хубчев. Под негово ръководство в предните два двубоя Левски стигна до 0:0 и 2:2 като гост. Това ще доведе до предимство за "сините", ако в класирането имат равния точки с отбора на Крушчич.

НАСТАВНИКЪТ НА ЛЕВСКИ ДАДЕ ЛЕКО ПРЕДИМСТВО НА ЦСКА ПРЕДИ ДВУБОЯ

За днешната среща наставникът със сигурност няма да може да разчита на Деян Лозев, който е контузен. В групата се завърна Живко Миланов, както и Иван Горанов, който изтърпя наказание за натрупани картони. "Няма как да не се притеснявам за жълтите картони, особено на позиции на които имаме по един играч. Не ме притесняват вратарите, вътрешните полузащитници, нападателите. Това е мачът, който всеки един футболист трябва да очаква с радост. Това е начинът. Който от юношите има самочувствието да го изиграе този мач, може да стане футболист от него. Ако си притеснен и трепериш няма как да се случат нещата", разкри Тодоров на пресконференцията преди двубоя.

Подкрепа от трибуните

Заради наредбата от здравния министър Кирил Ананиев стадионите у нас може да се пълнят до 50% от капацитета им. Едва ли обаче това ще се случи в днешния двубой. По 9 000 билета са били отпуснати на двата тима, но изглежда прекалено оптимистично да се продадат всичките.

До петък вечерта продадените общо бяха над 7 000, но и в днешния ден привържениците ще имат право да си закупят пропуск. Билетите за сектор А са на цена 15 лева, а тези за сектор Г - на 10 лева. В деня на мача билети ще се продават на касите на Националния стадион "Васил Левски" от до 10:00 часа до края на първото полувреме на двубоя.

Промените на Националния стадион

Дни преди двубоя имаше информации, че тревното покритие няма да бъде готово за двубоя, тъй като бе подменено преди няколко седмици. Тази новина обаче бе бързо опровергана и вариантът с клубните стадионите отпадна.

Освен това модерна система за видеонаблюдение ще следи за сигурността на дербито. Целта на системата е да понижи престъпленията по време на подобни събития, които са с висок риск. Към съществуващите до момента камери на Националния стадион "Васил Левски" са добавени още над 100, които ще следят всички горещи точки в отделните сектори. 

"Когато хората знаят, че всяко едно действие се заснема, после се проверява и преглежда и може да бъде доказателство пред съда за извършеното от тях, би следвало да имат едно наум", смята зам.-шефът на СДВР Антон Златанов.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички