Легенда на ЦСКА се закани да прибере "звездата" си и още две неща от "Армията"


Легенда на ЦСКА се закани да прибере "звездата" си и още две неща от "Армията"

10619 0

Една от големите на ЦСКА - Георги Велинов, сподели, че му предстои емоционално сбогуване със стадион "Българска армия". Припомняме ви, че 31-кратните шампиони на България ще изиграят на 10-и декември последното си домакинство на стадиона и ще последва пълна реконструкция. 

Тя ще продължи 18 месеца след първата копка, която се очертава да остане за пролетта на 2024 г. Пред Nostrabet Велинов обясни, че през последните 45 години е изживял страхотни моменти на съоръжението, но и мечтае да види новия стадион готов. 

Той добави, че вече е взел един стол от ВИП ложата на "Армията", а тепърва ще си вземе чим от терена и собствената си звезда от "Алеята на славата". 

Коментарът на Велинов

"От една страна ми е мъчно, че ще стъпя за последен път на „Армията“, където минаха 45 години от живота ми и където съм изживял незабравими моменти. Но от друга страна бе крайно време да се сбъдне мечтата на поколения армейци – да имаме модерен стадион, който отговаря на марката ЦСКА.

Дай боже, на него да гледаме успешни мачове на нашия тим у нас и в Европа, нещо, което вярвам че ще се случи, тъй като славата на ЦСКА е вечна. Мога да кажа също, че този, който не е играл или гледал мач на "Българска армия", не е усетил в пълна степен тръпката от футбола в България и величието му“.

Вече си взех за спомен от „Армията“ една седалка от ложата, ще си взема и звездата от „Алея на славата“, тъй като ще има нова такава на новия ни стадион, сигурно ще си взема и един чим от свещения ни терен. За мен 10 декември 2023 година ще си остане специален момент и пожелавам на тези, които ще играят в бъдеще за ЦСКА да надминат успехите, които аз имах с ЦСКА и да играят винаги пред пълни трибуни на новата ни "Армия", сподели легендата. 

Вижте как феновете на ЦСКА ще могат да се сбогуват с "Армията" в деня преди мача с Лудогорец!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Пред кого отдава чест при всеки свой гол Рикардиньо от Левски

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички