Легенда на ЦСКА избухна пред SL: Къде отива школата на клуба и как даряваш нещо, което не е твое?!


Легенда на ЦСКА избухна пред SL: Къде отива школата на клуба и как даряваш нещо, което не е твое?!
Снимка: Ceco Dimov / LAP.bg

9699 0

Легендата на ЦСКА Георги Илиев-Майкъла алармира за голям проблем, възникнал след като клубът получи зелена светлина да строи нов стадион на мястото на "Българска армия". Той насочи фокуса към това, че 480 деца, които тренират в "червената" ДЮШ, няма да има вече къде да се готвят. Особено след обещанието на клубното ръководство да дари терени на ЦСКА на Общината.

Големият проблем, за който никой не попита

"ЦСКА е там, където е стадионът. Феновете чакат да се започне новият стадион, да бутнат стария, а Ицо Стоичков да влезе с багера на следващия ден. Най-големият проблем, за който никой журналист не попита, а и никой от феновете не коментира, е къде ще отидат 480 деца. Къде отива школата на ЦСКА?

Илиев разказа за идея, която е заел от Лудогорец на

Вчера бях на стадиона... Унищожиха "Септември" - никой не го коментира, унищожиха "Червено знаме", сега унищожават "Народна армия", след като никой не иска тези терени, които сме щели да ги дарим на Общината. Значи, те не се даряват. Това е на ЦСКА и си остава на ЦСКА. Те искат да унищожат школата и да остане само новият стадион", коментира Илиев пред Sportlive.bg.

Забравеното обещание на Гриша Ганчев

"Защо никой не попита за обещанието на Гриша Ганчев на една пресконференция преди години, когато каза, че купува 50 декара извън София и прави там 5 стадиона, 5 терена за ДЮШ. 10 000 души му ръкопляскаха и имаше и 20 легенди около него. На мен ми беше толкова учудващо... Такова чудо не бях виждал...

Ние унищожаваме 4 терена и подаряваме 50 декара... Как може да подаряваш нещо, което е на ЦСКА? То не е твое. Но това ръководство го подарява на някого, който не го иска. Това е големият проблем за мен - къде ще отиде детско-юношеската школа", продължи бившият изпълнителен директор на "червените".

Идея назаем от Лудогорец за "Армията"

"Когато аз бях изпълнителен директор, за първи път се направиха терени за децата, облече се стадионът с еталбонд, направи се ложа с 300 фотьойла, каквато не бяха виждали. А аз я видях от Лудогорец и я направих на ЦСКА, също така я платих. Направихме и зала за баскетбол, неща, каквито не бяха правени от 40 години. Но те не могат да го оценят, защото манталитетът на ЦСКА се промени", каза още Илиев, който е трикратен шампион с ЦСКА. А след загубата от Черно море фен №1 на ЦСКА нападна ръководството на клуба

Очаквайте цялото интервю с Георги Илиев, в което той коментира актуални футболни въпроси, свързани с 31-кратните шампиони!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички