Лечков отказал помощ за статуята на Стоичков, левскар дал 1000 лв.


Лечков отказал помощ за статуята на Стоичков, левскар дал 1000 лв.

2402 0

Йордан Лечков е отказал да съдейства за изграждането на статуя на Христо Стоичков на "Армията". Той го е направил грозно, с думите: "Стоичков е милионер, нека сам си плати статуята!". Това разкриха от Инициативния комитет, в които влизат фен клубовете "Червена чета Радецки" и "Сектор Г", както и сдружението "Червени сърца".

Ето каква статуя си избра Стоичков за "Армията" (СНИМКИ)

В същото време актьорът Герасим Георгиев е дал 1000 лева за проекта, въпреки публичното си признание, че е левскар.

"Много хора, юридически лица и заможни фигури обаче ни обещаха, а не изпълниха после поетия ангажимент. Доста сме разочаровани от отношението на господин Йордан Лечков. Той неочаквано отказа да ни подкрепи. Все пак е ръководител в БФС. Ние даже не сме му искали пари, а подкрепа - да отправи призив. Отказа ни и една фирма, на която Стоичков е рекламно лице. Известна национална фирма. Първо обеща да ни помогне, после отказа", сподели на пресконференция Бисер Митков от "Червена чета".

"Помогнаха ни дарители - частни лица, фирми и фенклубове. Искам да отлича мениджъра Емил Данчев, който помогна с голяма сума. Няколко фенклуба ни помогнаха - от Видин, Разград, Харманли, Димитровград, Чикаго и от "ЦСКА Акционерите", добави той.

От комитета разкриха, че кампанията за набиране на средства се подновява. Представителят на "Червени сърца" Костадин Петков пое ангажимент сдружението да дари между 6 и 8 хиляди лева. Те ще бъдат набрани от продажбата на книжките за Христо Стоичков. Говорителят на "СЕктор Г" Павел Маринов пък заяви, че ще стегне фенклубовете и ще се опита да събере средства от организациите.

Сумата, която е събрана до момента, е 14 765 лв. - около една четвърт от необходимото. В сметката сега има 2965 лв., тъй като са платени 10 000 на скулптора и 1800 лв. на автора на проекта, който Камата не одобри.

Надеждите на феновете са статуята да е готова до май 2017 година.

Инициаторите разясниха и защо проектът не е бил завършен в срок.

"Има три причини - първо, не събрахме търсената сума от 60 000 лева, но това не е основна причина. Господин Ганчев предложи да плати остатъка, след като приключи дарителската кампания. Този ангажимент е актуален и към този момент. Второ, леярите на статуята казаха, че не могат да успеят в рамките на поставения от нас срок до 20 май. Третата причина е, че са налице административно-бюрократични процедури, свързани с общината и министерствата на културата и спорта. Те се преминават бавно и изискват доста време", обявиха те.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички