Лечков: ЦСКА може да остане в "А" гурпа, ако си плати дълговете до 48 часа


Лечков: ЦСКА може да остане в "А" гурпа, ако си плати дълговете до 48 часа

1497 0

Забравяме възможността ЦСКА да остане в "А" група. Единственият шанс това да стане е да се платят задълженията, които в момента са 29 млн., в рамките на 24 или 48 часа, обяви вицепрезидентът на БФС Йордан Лечков по казуса с "червените".

„Имат задължения към НАП, към футболисти и за заплати. Освен това не са подали жалба към Изпълкома. Ние наистина нямаше какво да разглеждаме”, обясни Лечков.

„Доколкото разбирам и чувам, те се разделят на две, три ЦСКА-та. Ако се регистрира ново дружество, трябва да е в „А” окръжна. Задълженията остават със старото дружество. Не е възможно ЦСКА да остане в А група с лиценза на Локо (Сф)”, добави той.

 „По моя информация и "Левски" имат своите задължения, но са ги предоговорили и това е правилният път. Реал Мадрид и те имат 700 млн. задължения в момента, но ги предоговарят”, каза още Лечков.

„Аз винаги съм казвал и съм защитавал тази теза, че в България футбол без Левски и ЦСКА е трудно да има. Прав е Гриша Ганчев, че не бива да се допуска ЦСКА да не играе в елита, но за голямо съжаление, сам човек каквото си направи, никой друг не може да му го направи.. През всички тези години са направени страшно много компромиси и когато се направи компромис, после се налага и втори, трети, и четвърти. В БФС ние сме един орган, който е подчинен на УЕФА. Невинаги е справедлива и УЕФА, ако трябва да бъдем честни, но всеки компромис си има връхна точка”, продължи бившият национал.

„За наша радост в момента имаме президент, който е член на Изпълкома на УЕФА – Боби Михайлов. След разговор със съответните хора, които разбират и отговарят за лицензите, надявам се да има някакъв отговор за Локомотив (Сф). Не бих се наел към днешна дата да кажа нещо друго”, допълни той.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички